Вимагають перерахунку у присутності журналістів

Партія «Віче» звертатиметься до суду, якщо Київська міська територіальна виборча комісія найближчим часом не визначить процедуру перерахунку голосів на виборах до Київської міськради. Про це вчора заявила лідер цієї партії Інна Богословська.

За її словами, Апеляційний суд міста Києва у своїй постанові про перерахунок голосів не визначив процедури такого перерахунку, повідомляє УНІАН. І. Богословська наголосила, що «Віче» вимагатиме, щоб перерахунок здійснювався в одному місці — у територіальній виборчій комісії. Вона висловила побоювання, що в разі розвезення бюлетенів до дільничних виборчих комісій частина бюлетенів може зникнути. Та й перерахунок в одному місці, на її думку, пришвидшить процедуру у декілька разів. Крім того, «Віче» вимагатиме, щоб рахували у присутності преси і партій.

Реально конкурують двоє

На повторних виборах міського голови Броварів, які відповідно до рішення суду призначені на 18 червня, реально конкуруватимуть лише два кандидати — Дмитро Ратников від Блоку Юлії Тимошенко і діючий голова Віктор Антоненко. Таке припущення зробив під час учорашньої прес-конференції в УНІАНі Дмитро Ратников.

За його словами, рішення Броварського міськрайонного суду і Апеляційного суду Київської області про визнання виборів міського голови недійсними є законними, бо їх прийнято на основі низки доказів про системні порушення і фальсифікації результатів виборів.

У свою чергу, адвокат Олександр Величко основними порушеннями назвав відсутність рівного доступу до міських ЗМІ для всіх кандидатів на посаду міського голови, а також маніпуляції зі списками виборців і бюлетенями.

Київська область.