Депутат одної із сільрад Козятинського району Вінниччини за 200—400 доларів надавала в оренду приміщення, в якому варили трутизну. Це стало відомо після того, як правоохоронці Житомирщини викрили наркоділків: протягом двох років на території обох областей група із 11 осіб займалася заготівлею макової соломки, виготовленням і збутом опію в особливо великих розмірах.

«Продукцію» продавали мешканцям східних регіонів України. Як повідомив в. о. начальника УМВС України в Житомирській області Володимир Бедриківський, скасування недоторканності депутатів місцевих рад дає змогу оперативно-слідчій групі грунтовніше вивчити внесок тієї жінки в наркобізнес — досі дозволу на це колеги-депутати не давали.

На Житомирщині правоохоронці також виявили жінку-депутата, яка заготовила 57 кілограмів макової соломки. Сільська й районна ради вирішили: карати не треба. Однак незадовго до виборів сесія облради підтримала відповідне подання прокурора. Та й то лише з другого разу, коли за наполяганням голови постійної комісії голосували не кнопками, а руками.

Внесенню змін до закону радіють не тільки правоохоронці. Як свідчить публікація в одній із місцевих газет, зняття імунітету з депутатів місцевих рад підтримав голова Радомишльської райради Володимир Янович. Його, ще коли був керівником сільгосппідприємства, кілька років тримали під ковпаком кримінальної справи, довго тяглися суди. Врешті, довели: справа шита білими нитками.

До речі, за час, коли недоторканність поширювалася на депутатів місцевих рад, у регіоні було зроблено 35 подань прокурорів про зняття її. Задоволено три, в тому числі одне за фактом умисного вбивства.

Житомирська область.