Зі скаргами запізнилися

Апеляційний суд Донецької області скасував рішення Красноармійської міської територіальної виборчої комісії про повторний перерахунок голосів із виборів міського голови. Лідером, за попередніми підсумками виборів, у цьому місті виявився приватний підприємець 29-річний Андрій Ляшенко. Він балотувався як безпартійний кандидат, хоча донедавна очолював міську організацію партії «Народний союз «Наша Україна». Колишні однопартійці заявляли про підтримку Ляшенка.

Однак п’ятеро інших кандидатів на посаду міського голови звернулися зі скаргою до територіальної комісії із вимогою перерахувати голоси на всіх дільницях. Територіальна комісія прийняла рішення про перерахунок. Міськрайонний суд, куди звернувся зі скаргою А. Ляшенко, підтримав рішення комісії. Тепер рішення і комісії, і міськрайонного суду скасоване Апеляційним судом. Підставою для скасування став той факт, що суб’єкти виборчого права (тобто інші кандидати) подали скарги до територіальної комісії із порушенням терміну оскарження.

Ліна КУЩ.

Донецька область.

Президентська«зелена» толока

Кабмінівський десант на чолі з Президентом України Віктором Ющенком висадився передвербної суботи на Черкащині. Озброєні заступами, в. о. міністрів-силовиків Анатолій Гриценко, Юрій Луценко, Ігор Дріжчаний, в. о. віце-прем’єр-міністра В’ячеслав Кириленко у поті чола висаджували соснові сіянці. Подивитися на столичних озеленювачів Майданівки, де відбувалася подія, зійшлося чимало мешканців села.

«Садок вишневий коло хати» високі урядовці заклали у Звенигородському районі. Один — побіля колишнього обійстя Якима Бойка, діда Тараса Шевченка, у селі Моринцях. Другий — у Будищі, на садибі, що колись належала поміщику Енгельгардту. Будищани оточили главу держави і виливали йому свої біди: про те, що у них немає роботи, а у школярів комп’ютерів, про низькі закупівельні ціни на селянську продукцію тощо. Завершилася «зелена» толока у Шевченковому краї піснями.

Лідія ТИТАРЕНКО.

Черкаська область.