Футбол. Матч, котрий відбувся минулої п’ятниці на стадіоні Національної академії державної податкової служби (НАДПСУ), зусебіч мав статус історичної події. Адже він був перший в чемпіонаті новоствореної Студентської футбольної ліги України (СФЛУ). В історію потрапив також гравець команди «Політехнік» (Національний технічний університет КПІ) Микола Баранюк, який забив переможного м’яча у ворота господарів поля.

Хоч місцева команда і поступилася, та завідувач кафедри фізвиховання НАДПСУ, генерал-майор Служби економічної безпеки, професор, заслужений тренер України Валерій Терещенко розчарування не виказував. Як добрий фахівець, він назвав гру обох команд бойовою і рівною. Однак удача цього разу була на боці політехніків — 1:0 .

— Я всіх щиро вітаю з початком чемпіонату, — сказав Валерій Іванович. — І тут варто подякувати Всеукраїнській футбольній асоціації студентів, яка створила лігу. Підсумок цього — національний студентський турнір. Раніше ми мали безліч клопотів, бо не знали куди подітися: чи то в першості області виступати, чи в аматорському чемпіонаті країни. А тепер, слава Богу, маємо свій турнір. В нашій академії футбол дуже популярний, проводимо внутрішні змагання — серед факультетів, груп. І вузівська команда об’єднала найкращих. Можливо, хтось і в майстри проб’ється.

Ви подивіться, яке чудове поле на нашому стадіоні — смарагдове, з відмінним дренажем. І це за умов, що його доглядають самі студенти. З особливим натхненням готували цю арену до старту в першому чемпіонаті студентської ліги...

Наступного дня податківці значно поліпшили настрій своєму завкафедрою, перемігши команду «Легпром» (університет технології та дизайну, Київ) — 1:0.

— Щиро скажу, що такі вузи, як податкова академія, є опорою нашої справи, — сказав перший віце-президент СФЛУ, заслужений тренер України Олег Первушкін. — І все починається з голови. Ректор академії Володимир Степанович Загорський всіляко сприяє розвиткові спорту в навчальному закладі.

А тепер пропонуємо інші результати першого туру. Західна конференція. «Буревісник» (держуніверситет, Кам’янець-Подільський) — «Меркурій» (торговельно-економічний університет, Чернівці). 2:0. «Буревісник» (національний університет, Чернівці). 0:0. Центральна конференція. «Політехнік» (Київ) — «Легпром» (Київ). 1:1. Центрально-західна конференція. «ВДАУ-НИВА» (державний аграрний університет, Вінниця) — МАУП (Міжрегіональна академія управління персоналом, Київ). 1:1. Південно-східна конференція. «Юнга—морська академія» (Одеса) — «Техуніверситет» (Кіровоград). 0:4.