«Нещаслива тринадцятка» обурила соціалістів

Соціалісти Олександра Мороза вимагають визнати протиправними дії Дарницької районної теркомісії Києва (виборчий округ № 222) зі встановлення результатів голосування.

Як повідомляє «Інтерфакс-Україна», посилаючись на прес-службу партії, представник СПУ в суді Андрій Пазюк заявив, що в цьому окрузі було зафіксовано такі порушення: на трьох дільницях комісії здали на 111 бюлетенів більше, аніж отримали від тервиборчкому, а на десяти — на 285 менше, аніж отримали.

Після невдалого для соціалістів звернення до Дарницького райсуду вони апелюють до Апеляційного суду і вимагають перерахування голосів на 13 виборчих дільницях. Справа, як мовиться, варта заходу, адже для подолання тривідсоткового бар’єра до Дарницької райради соціалістам не стачило 60 голосів.

Перераховують голоси

Івано-Франківська міська територіальна виборча комісія проводить перерахунок голосів на 58 із 107 дільниць з виборів депутатів Івано-Франківської міськради. Таке рішення прийнято на вимогу виборчих блоків і партій «Наше місто», «Національний вибір», «Віче», СПУ, КПУ та Партії державного нейтралітету України. Названі учасники виборчих перегонів, за словами лідера виборчого блоку «Наше місто» Андрія Микитина, представили ТВК докази «численних порушень під час підрахунку голосів та фальсифікацій протоколів на виборчих дільницях».

Дарина НАЗАРЧУК.

***

Тернопільська область. Все ще офіційно не оприлюднено результати виборів до Тернопільської міської ради. З рішенням міської ТВК не погоджується блок Анатолія Кучеренка, якому не вистачило менше відсотка голосів для проходження до міської ради. Тернопільський міськрайонний суд не задовольнив позову блоку, а ось апеляційний суд Тернопільської області вважає докази представників блоку щодо порушень під час підрахунку голосів переконливими і скасував рішення міської ТВК від 30 березня. Порушення зафіксовано на восьми з 87 дільниць. У міській ТВК від коментарів ухиляються.

Просив визнати результати виборів недійсними і чинний міський голова Тернополя Богдан Левків. Але суддя Микола Шульгач відхилив позов.

Любов ЛЕВИЦЬКА.

Убивць переможця виборів чекає кара

Крим. У Кіровограді затримано останнього підозрюваного у вбивстві кандидата на пост голови Мирнівської селищної ради Анатолія Симоненка. Іншим семи спільникам уже пред’явлено обвинувачення у скоєнні цього злочину.

Як повідомляв «Голос України», потерпілого забили палицями увечері 24 березня. Він помер через п’ять днів у Євпаторійській міській лікарні, не приходячи до тями, так і не дізнавшись про одержану на виборах перемогу. Враховуючи резонанс скоєного, слідчо-оперативну групу очолили керівники міліцейського главку, СБУ та прокуратури. Уже наступного дня дійшли висновку, що цей злочин пов’язаний із передвиборними перегонами та має політичні мотиви. Його розкрито протягом 10 діб.

Встановлено, що підприємець, депутат Мирнівської селищної ради та її секретар вступили у злочинну змову для усунення з передвиборчих перегонів Симоненка як реального конкурента. Для реалізації задуманого вони знайшли виконавця з кола кримінальних осіб і передали йому 2 тисячі доларів авансу із обумовлених 5000 доларів. Частину оговореної раніше суми у розмірі 9,3 тис. грн. обвинувачені отримали 27 березня... в приміщенні Мирнівської селищної ради. Нині затримано і взято під варту всіх членів злочинної групи.

Віктор ХОМЕНКО.