Депутати Луганської міськради у вівторок ліквідували Жовтневу, Артемівську райдержадміністрації, а також Кам`янобрідську і Ленінську міжрайонні адміністрації.

Тепер усі повноваження адміністрацій перейдуть районним у місті радам.

Заступник міського голови Луганська, депутат міськради Віктор Пронін зауважив в інтерв’ю одному з видань, що районні держадміністрації, створені чотири роки тому, були «рівнобіжними, дублюючими, непотрібними ланками» міської влади. За його словами, упродовж минулих чотирьох років на утримання держадміністрацій з міського бюджету було виділено близько 8 млн. грн. На процес ліквідації райдержадміністрацій знадобиться майже 1 млн. грн. «Решта — це економія бюджетних коштів», — додав пан Пронін.

«Зекономлені кошти будуть перерозподілені депутатами на розв’язання найважливіших соціально-економічних проблем. Насамперед — у житлово-комунальну сферу», — відзначив голова комісії з ліквідації райдержадміністрацій Маноліс Пилавов.

Крім того, в середу були призначені заступники міського голови Луганська Сергія Кравченка. Першим заступником став Маноліс Пилавов, заступниками — Ельвіра Михайленко і Віктор Пронін. Усі вони представляють Партію регіонів.