Відповідний законопроект уже зареєстровано у Верховній Раді України. Документ, зокрема, передбачає забезпечення правової основи для діяльності служб безпеки суб’єктів господарювання, визначення принципів їх функціонування, завдань, прав та обов’язків, а також їх взаємодії з державними службами та аналогічними підрозділами зарубіжних країн.

Відповідно до проекту закону, служби безпеки суб’єктів господарювання призначені для захисту особи і суспільства від можливих загроз тощо. Водночас у документі визначаються основні терміни служб безпеки та механізми контролю і нагляду за законністю діяльності цих служб. Формулюються їхні обов’язки, права, сили та засоби, які залучаються до виконання обов’язків, порядок взаємодії державних і недержавних служб, особливості інформування громадськості про діяльність служби безпеки.

Законопроектом «Про служби безпеки суб’єктів господарювання» пропонується також врегулювати порядок відшкодування шкоди і реабілітації особам, потерпілим від дій суб’єктів недержавної системи забезпечення національної безпеки.

Інформаційне управління апарату Верховної Ради.