Робоча група з напрацювання проекту коаліційної угоди між «Нашою Україною», БЮТ та СПУ має підготувати проект, який буде підписано в перший день роботи новообраного парламенту. Про це вчора заявив керівник юридичного департаменту «Нашої України» і один із трьох представників цієї групи Роман Зварич. «Ми не повинні поспішати, щоб не потрапити в ситуацію, яка була після президентських виборів. Тоді політичні сили не мали ані погоджених політичних позицій, ані механізму прийняття рішень, унаслідок чого виникли конфліктні ситуації в уряді», — зазначив він.

Часова перспектива, переконаний «нашоукраїнець», головніша, аніж дільба посад: «Ми не можемо закріплювати за людиною портфель, не знаючи, що вона з ним робитиме».

«Наша Україна», за словами Зварича, наполягає на тому, щоб угода складалася з трьох основних частин — програмних засад, Регламенту та розподілу сфер відповідальності: «Це, у свою чергу, надасть можливість вийти на узгоджений механізм кадрових призначень, у тому числі — і Прем’єр-міністра».

Ані розширювати, ані звужувати параметри «трійки» поки що не збираються. «До того ж ніхто в «Нашій Україні» не хоче коаліції з регіоналами. Така коаліція може наснитися лише в кошмарному сні», — заявив керівник юридичного департаменту і додав: «Але ми повинні вести діалог з Партією регіонів, щоб визначити місце, роль та правові параметри опозиції».

Сьогодні ввечері робоча група проведе перше засідання.