7 із 15 членів кримського виборчкому підписали звернення до Президента країни з проханням втрутитися в ситуацію з виборами до Верховної Ради автономії.

Члени комісії зазначили, що ними зафіксовано «ознаки істотних порушень чинного законодавства й численних фальсифікацій підсумків голосування під час підрахунку голосів на більшості дільниць». Керівництво кримського виборчкому ігнорує скарги, а рішення комісії заблоковані Центральним райсудом Сімферополя. Все це унеможливлює підбиття підсумків голосування і забезпечення чесності та прозорості виборів.

Підписанти вказують на ігнорування головою комісії Олексієм Кондратенком заактованих скарг про порушення, яких від дня голосування надійшло більш як 1100. Незважаючи на це, у тервиборчкомі приймають підсумкові протоколи, що суперечить законодавству про вибори. Крім того, протоколи ТВК значно відрізняються від тих, які отримали представники політичних партій у день голосування. Деяким членам виборчкому досі надокучають дзвінками з погрозами.

«Строки прийняття рішення і оголошення результатів виборів уже минули, а достовірно встановити підсумки голосування неможливо», — наголошують автори звернення. Тому група членів виборчкому автономії на чолі з заступником голови комісії Сергієм Діденком просять главу держави втрутитися в ситуацію, що склалася, і вбачають єдиний вихід — визнати вибори до ВР АРК недійсними. А голова виборчкому дії своїх колег засуджує. На його думку, вибори в Криму відбулися, і законних підстав визнати їх недійсними немає.

Строки оголошення результатів голосування вже давно минули, а виборча комісія Сімферополя ще закінчує повторний підрахунок голосів. Лише після цього кримський виборчком підіб’є загальні підсумки виборів до Верховної Ради Криму.

Крим.