Президент України, як і обіцяв, після оголошення офіційних результатів парламентських перегонів зустрівся з представниками партій-переможців. До секретаріату Президента прибули Віктор Янукович (лідер Партії регіонів), Олександр Мороз (лідер СПУ), Юлія Тимошенко (лідерка БЮТ), Адам Мартинюк (представник КПУ), а також в. о. Прем’єр-міністра Юрій Єхануров.

Як повідомила прес-секретар глави держави Ірина Геращенко, Президент привітав переможців виборів. Він наголосив, що однаково співпрацюватиме як з більшістю, так і з опозицією. Президент обговорив з лідерами політичних сил, як працюватимуть новий парламент та уряд. Водночас він висловив задоволення тим, що «люди розібралися» і з 45 партій вибрали п’ять.

— Я вам скажу відверто: це ще один шанс того, що, можливо, ми краще почуємо одне одного, ніж це було раніше. Це дуже важливо, — наголосив Віктор Ющенко.

Ірина Геращенко повідомила також, що глава держави задоволений приходом у парламент шістдесяти відсотків «нових осіб». На його думку, це дає надію на системні зміни в роботі Верховної Ради України, залишає позаду «політичні чвари» і виводить на порядок денний головне — роботу на національні інтереси України.

Як спрогнозував після зустрічі в. о. Прем’єр-міністра Юрій Єхануров, ймовірно, у середу буде узгоджено першу частину коаліційної угоди між «Нашою Україною», cоціалістами та Блоком Юлії Тимошенко. Він також відзначив, що задоволений прогресом у перемовинах між помаранчевою командою.

Водночас Юлія Тимошенко пообіцяла, що її команда «зробить усе, щоб у четвер вийти на коаліційну угоду». У свою чергу, лідер Партії регіонів Віктор Янукович повідомив, що партія запропонувала переможцям перегонів свої принципи створення коаліції. «Але ми чітко уявляємо, що для нас можливий також інший варіант — перебування в опозиції», — зазначив він.

А перед цим глава держави зустрівся із головою ЦВК Ярославом Давидовичем. За словами голови ЦВК, Президент пишається тим, що вибори в Україні визнано демократичними.

— Було важко, — зізнався голова ЦВК, — але впоралися.

На зустрічі йшлося також про необхідність створення реєстру виборців та організації тренінгів для членів виборчих комісій. А ще голова ЦВК пообіцяв, що комісія підсумує і узагальнить досвід цих виборів і проведе спеціальну науково-практичну конференцію.