Баскетбол. Кубок Європи. «Фінал чотирьох». Київ. Палац спорту. 7 квітня. Матчі 1/2 фіналу. «Хімки» (Росія) — «Динамо» (Росія, Санкт-Петербург). 63:61 (33:20). БК «Київ» (Україна) — «Ховентут» (Іспанія, Баделона). 78:88 (39:46). Найрезультативніші: у киян — Ніссім — 19 очок, Джованноні — 18 + 3 підбирання, Грір —12, Ніколич — 11 + 6 підбирань, Лончар — 8; у баделонців — Фернандес — 22 + 6 підбирань, Мумбру — 14 + 8 підбирань, Беннетт — 17 + 3 підбирання, Бетті — 12 + 5 підбирань, Бартон — 10.

9 квітня. Матч за третє місце. БК «Київ» — «Динамо». 83:81 (39:34). Очки в киян здобули: Грір — 21, Ніколич — 18, Варда — 14, Ніссім — 11, Бецман — 8, Салтовець, Джованноні — по 4, Луковський — 3. Найрезультативніші в суперника: Маккалоу — 22, Маккарті — 20, Аскарабич — 14, Веремеєнко — 11. Фінал. «Ховентут» — «Хімки». 88:63 (43:30).

Цей турнір, безперечно, став однією з найвидатніших спортивних подій у житті нашої країни за останній рік. І маємо щиро дякувати олімпійському чемпіонові, президентові БК «Київ» Олександрові Волкову та його соратникам за свято, яке вони нам подарували. А для журналістів було створено умови для роботи, наближені до ідеальних. Представники ЗМІ мали широку інформацію, безплатний інтернет, були нагодовані, напоєні й оточені увагою.

Цікаво, що на київському майданчику зійшлися минулорічні фіналісти — кияни і пітерці. Тоді у Стамбулі російський клуб переміг і заволодів призом. А тепер ці клуби вели боротьбу лише за третю позицію. І київські баскетболісти взяли, так би мовити, «бронзовий» реванш.

Звичайно, українські вболівальники десь у глибині душі сподівалися, що все закінчиться перемогою БК «Київ». І таке могло статися за певного збігу обставин. Але треба на речі дивитися реально. В нинішніх змаганнях «музику» замовляли спортовці із Піринеїв. Четвертий клуб Іспанії просто зачарував київських глядачів, подарувавши їм баскетбол найвищого гатунку. І не випадково «Ховентут» заволодів призом. Складалося враження, що гравці цієї команди будь-якої миті здатні без зайвого напруження збільшити темп, ввімкнути додаткові резерви і досягти бажаного. Оце і є показники високого класу.

Стосовно господарів майданчика, то їхній другий поспіль вихід до «Фіналу чотирьох» свідчить багато про що. Це вже неабияке досягнення. Команда формується. Їй, либонь, потрібно більше чіткості в організації справи. Але Олександр Волков і його помічники знають про це не гірше від інших. Тому ми маємо право сподіватися на переможні виступи «беків» у національних турнірах і зростання їхніх показників на міжнародній арені.

На знімках: президент ФІБА-Європа Джордж Вассілакопулос вручив Кубок капітанові переможців Франциско Васкесу; атакує ізраїльський киянин Афік Ніссім.