Колись популярна в Україні радіостанція після тривалого мовчання знов збирається заговорити на повний голос. Позбавлене в часи президентства Кучми ліцензії за «крамольні» опозиційні передачі, одним з авторів яких був, до речі, Георгій Гонгадзе, Радіо «Континент» нещодавно одержало дозвіл на мовлення в Києві.

Його керівник Сергій Шолох уже повідомив із заокеанського «далека», що невдовзі приїде на Батьківщину з вимушеної еміграції для роботи над відродженням «Континенту». «Через кілька місяців у мене з’явиться можливість повернутися додому, і я долучуся до реанімаційних заходів. Утім, сподіваюся, що до того часу радіостанція працюватиме на повну потужність. Нею відразу після позитивного для нас рішення Нацради з питань телебачення та радіомовлення зайнялися мої партнери Андрій Соломаха та Олександр Горянський», — розповів по телефону Сергій.

Трохи забарний процес повернення Шолоха в рідні пенати пояснюється не його недовірою до нової влади: найбільше проблем, каже Сергій, виникло в юридичній площині. До цього часу він не мав права виїжджати за межі Сполучених Штатів. Відтепер ситуація змінилася, і він зміг провести «низку зустрічей з українськими друзями та партнерами, після чого почали здійснювати конкретні юридичні кроки в напрямі відновлення закритої минулим режимом радіостанції».

У планах реанімованої радіостанції значиться створення власної новинно-інформаційної служби. Команда творців переконана, що «Континент» швидко поверне собі свою слухацьку аудиторію і здобуде багато нових прихильників чесного «континентського» слова.

...Колись ображені розвінчувальною розповіддю Сергія Шолоха про невдалі методи його «вербовки» з боку кількох «агентів» інформаційного управління АП часів Віктора Медведчука «герої» цього інтерв’ю вимагали не тільки судової сатисфакції, а й особистої появи автора в залі судових засідань. Тоді його місце перебування було не відоме, і Шевченківський суд нічим не зміг допомогти розгніваним позивачам. Нині Сергій повертається. Але де шукати тепер зацікавлених в «очній ставці» осіб? — ось цікаве запитання!