Міжнародні спостерігачі поспішили заявити, що березневі вибори в Україні були демократичними. Таку думку висловили на прес-конференції в УНІАНі голова Київського юридичного товариства Олег Березюк та член правління Інституту «Республіка» Володимир Чемерис. Порушення, за їхніми даними, були і в день виборів, і під час кампанії. На дільницях, де перераховували голоси, нові дані значно різнилися від протоколу.

Нині правники збирають факти і про підкуп виборців лідером виборів міського голови Києва Леонідом Черновецьким та планують найближчим часом передати всі матеріали до прокуратури. Лише за день до юридичного товариства звернулися 40 ображених киян з іменними картками. Олег Березюк продемонстрував одну з них, де було написано, що в разі перемоги кандидатів від блоку Черновецького, власника картки без черги прийме депутат. Крім того, «щасливчик» отримає безкоштовну юридичну допомогу і продуктовий пайок. «Це є не що інше, як підкуп», — сказав О. Березюк.

«Перемога Леоніда Черновецького буде оскаржена в судовому порядку», — пообіцяли юристи.

«Якщо ви володієте інформацією про факти порушень виборчого законодавства під час проведення виборів київського міського голови, а саме: роздачі продовольчих наборів, грошових коштів, матеріальних цінностей і таке інше, просимо звертатись до Київського юридичного товариства», — зазначається в документі, який розповсюдили юристи. З 9.00 до 18.00 працює багатоканальний телефон: 251-17-35.