Сто депутатських мандатів Дніпропетровської обласної ради поділили між собою сім партій та блоків. Список переможців зі значним відривом від інших очолила Партія регіонів. Її тут представлятимуть 39 депутатів.

За результатами виборів, 18 місць отримав Блок Юлії Тимошенко. Представники партії «Громада» в обласній раді займуть 17 депутатських крісел. Народний Союз «Наша Україна» отримав лише 9 мандатів, Комуністична партія — 7. І по 5 представників буде від блоків Володимира Литвина та Наталії Вітренко. Але ця картина може змінитись. Під час підбиття підсумків не враховувались дані Нікополя, де вибори визнано недійсними. Якщо суд винесе рішення провести у цьому місті повторні вибори, тоді до вищезазначених переможців, можливо, приєднаються інші, й депутатські квоти зміняться.

Щодо виборів загалом, то ці перегони були найважчими за всю історію незалежної України, зазначив голова обласної територіальної комісії. Усього в області проголосували майже 1 мільйон 715 громадян. 82 тисячі мешканців Дніпропетровщини не побажали віддавати свої голоси будь-якій партії та блоку, поставивши позначку у бюлетені на графі «проти всіх».

Результати виборів оголосила і Дніпропетровська міська виборча комісія. На своїй посаді залишився міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко. А в міській раді наступні п’ять років засідатимуть депутати від восьми політичних партій. Під час роботи комісії, на думку її голови, особливих порушень у виборчому процесі помічено не було. Всі скарги і заяви від політичних сил уже розглянуто. Більшість місць — 45 — у Дніпропетровській міськраді посядуть представники Партії регіонів, 21 — бютівці, 17 — депутати від Блоку Лазаренка, 9 мандатів віддано виборцями партії Наталії Вітренко, 8 — «Нашій Україні», по 7 місць дісталось представникам партії «Віче» і Комуністичній партії України, 6 депутатів представлятимуть опозиційний блок «Не так!». За словами голови комісії, під час підрахунку голосів особливих порушень не зафіксовано, були лише поодинокі помилки — на два-три голоси.

Дніпропетровськ.