Партія регіонів ще не починала переговори з формування парламентської коаліції. Про це заявив керівник виборчого штабу партії Євген Кушнарьов. Переговори, на його думку, почнуться лише після офіційного оголошення результатів виборів до Верховної Ради. До цього часу тривали «скоріше консультації».

Водночас Євген Кушнарьов повідомив, що лідер партії Віктор Янукович вже зустрічався з в. о. Прем’єр-міністра Юрієм Єхануровим. А найближчим часом планує зустрітися з лідерами соціалістів Олександром Морозом та комуністів Петром Симоненком. «Якщо Юлія Володимирівна виявить бажання, будемо зустрічатися і з нею», — зазначив Кушнарьов.

Він поінформував також, що прийняту політрадою Партії регіонів угоду про концептуальні основи формування коаліційної більшості буде направлено представникам усіх партій, які пройшли до парламенту. Цей документ, за словами Кушнарьова, є запрошенням для переговорів зі створення парламентської коаліції. А от меморандум, розроблений БЮТ та СПУ, на думку Є. Кушнарьова, є «документом внутрішнього використання помаранчевої коаліції».

Перерахунок голосів виборців, як того вимагають деякі політичні сили, на думку керівника виборчої кампанії Партії регіонів, є політичною спекуляцією. «Перерахунок голосів у масштабах країни — це вкрай небезпечний прецедент. У разі його проведення ми породимо тотальну недовіру і до результатів перерахунку, і до цих, і до всіх подальших виборів», — вважає він.

Щоправда, Євген Кушнарьов не проти перерахунку на окремих виборчих дільницях, а також перевірки всіх фактів порушень під час підрахунку голосів. Хоча Партія регіонів і погоджується з оцінкою спостерігачів, що перегони в Україні пройшли демократично, чесно і прозоро, вона водночас відзначає «велику кількість порушень і проблем, пов’язаних з недосконалою законодавчою базою та незадовільною підготовкою до проведення виборів», — додав Євген Кушнарьов. Однак масових, масштабних фальсифікацій не було, і порушення не давали переваг яким-небудь певним партіям, — переконаний він.