Перерахунок голосів виборців блокується з боку судів та окремих політичних сил. На цьому наголошують представники партій, які не подолали тривідсотковий бар’єр, зокрема партії «Віче», Народного блоку Литвина, блоків Юрія Кармазіна і «Пора—ПРП».

Як зазначила лідер партії «Віче» Інна Богословська, результати перерахунку голосів свідчать про масові фальсифікації. Однак Партія регіонів та Блок Юлії Тимошенко роблять усе, щоб перерахунок голосів не відбувся. За словами лідерки партії, суди також «тягнуть час», а на багатьох дільницях перерахунок голосів призупинено. Протестувальники налаштовані рішуче і збираються з цього приводу зустрітися з Президентом, міністром внутрішніх справ та Генеральним прокурором. Засоби масової інформації так «задовбали» людей інформацією про чесні вибори, що більшість не вірить у масові фальсифікації під час підрахунку голосів, зазначила Інна Богословська.

У свою чергу, лідер партії «Нова сила» Юрій Збітнєв повідомив, що до Печерського районного суду подано позов на голову ЦВК Ярослава Давидовича, у зв’язку з його висловлюваннями про «Нову силу». Про готовність підтримати позов партії заявив і представник Народного блоку Литвина Олег Зарубінський. На думку народного депутата, висловлювання голови ЦВК зорієнтували суддів та виборчі комісії на те, що скарги стосовно результатів виборів безперспективні.