Вітрильний спорт. Барселона (Іспанія). Тут відбувся олімпійський вітрильний тиждень. Найсильніші визначалися в семи класах яхт. Вартий уваги виступ у класі «Лейзер Радіал» киянки Насті Гафенко. Юна спортовка (1988 року народження) посіла 18-те місце. Але українка стала авторкою сенсації, вигравши треті перегони. Це її перший значний успіх на дорослих стартах світового класу.

Теніс. Амелія-Айленд (США). Міжнародний турнір з призовим фондом у 600 тисяч доларів. Ольга Савчук із Донецька слідом за киянкою Оленою Бондаренко вийшла до другого раунду. Вона обіграла в першому колі чешку Квете Пешке — 5:7, 6:2, 6:2.

Академічне веслування. Лондон. Відбулися 152-гі славнозвісні перегони вісімок університетів Оксфорда і Кембріджа. За непростих погодних умов перемогу здобули веслувальники Оксфорда. Це їхня четверта перемога впродовж останніх п’яти років. Цікаво, що фаворитами вважався екіпаж Кембріджа, за який виступали віце-чемпіони Афін—2004 канадійці Барні Вільямс і Джекоб Ветцель. Однак під час розвороту на Геммерсміт-бенд їхній човен набрав на борт води, і спортовці не змогли гідно протистояти конкурентам.

Лідерами в поєдинку, який триває півтора століття, є студенти Кембріджа — вони ведуть перед (78:73). І лише 1877 року човни фінішували «ніс у ніс».

Шахи. В черговому рейтинг-аркуші Всесвітньої федерації (ФІДЕ) перший рядок уперше посів Веселин Топалов (Болгарія) — 2804 бали. Втім, його лідерство обумовлено тим, що тепер до списку не ввійшов 13-й чемпіон світу Гаррі Каспаров, рейтинг котрого становив 2812 балів. Росіянин не зіграв протягом року жодної партії. І відповідно до правил ФІДЕ його виключили з рейтингу.

Бокс. Штаб-квартира Всесвітньої боксерської асоціації (WBA) наступного року може переїхати з Венесуели до Панами. Перший віце-президент WBA Гілберто Мендоса в інтерв’ю венесуельській газеті El Merіdіano заявив, що Панама залишається головним претендентом на те, щоб дати притулок для WBA. «Моє серце — у Венесуелі. Однак Панама є оптимальним варіантом з багатьох позицій, зокрема, безпеки та стабільності», — сказав сеньйор Мендоса. Йдеться про перенесення геть усіх адміністративних служб до Панами. Але офіс президента WBA залишиться у Венесуелі.

Хокей. Київ. Чемпіонат України. Фінальна серія до двох перемог. 4 квітня. «Сокіл» (Київ) — «Беркут» (Київ). 1:4 (0:1, 1:1, 0:2). Шайби закинули: Бобкін — Синьков—2, Зіневич—2.

Декого, либонь, здивував цей результат. Та не така це вже й несподіванка. Хоча «Сокіл» і грав у своєму бойовому складі. Проте і його суперник мав у своїх лавах чимало колишніх гравців національної збірної України і колишніх провідних виконавців «Сокола». Це воротар Вадим Селіверстов, Олега Синькова і Олександра Зіневича ми вже згадували. А ще — Дмитро Марковський, Євген Млинченко, Андрій Ніколаєв, Костянтин Буценко, Віктор Гончаренко, Андрій Савченко, Олексій Бернацький.

Очолює «Беркут» також відомий тренерський тріумвірат: Раміль Юлдашев, Дмитро Підгурський і граючий наставник Олександр Кондратьєв. Сьогодні — другий матч.

Москва (Росія). Владислав Третяк — один із найзнаменитіших гравців в історії світового хокею, блискучий воротар московського ЦСКА і збірної Союзу в 70-х роках минулого сторіччя. Нині він очолює комітет з фізкультури, спорту та у справах молоді Держдуми РФ і може висунути свою кандидатуру на посаду президента Федерації хокею Росії. Хоча сам Третяк зберігає мовчання, ця посада стала вакантною після того, як її залишив (не без скандалу) Олександр Стеблін. Щоправда, кажуть, що Третяк уже підготував власну програму реформ у російському хокеї.

Раніше основним кандидатом на президентську посаду був Павло Крашенинников, голова правового комітету Держдуми РФ і віце-президент магнітогорського «Металурга». Тепер, коли в боротьбу втрутився легендарний Третяк, шанси магнітогорця помітно зменшилися. Імовірно, що панові Крашенинникову «порадять» віддати свої голоси великому воротареві. Насамкінець додамо, що офіційна реєстрація кандидатів на посаду президента ФХР (висувати їх мають право регіональні об’єднання) почалася вчора і триватиме до 15 квітня. А самі вибори відбудуться 25 квітня.