До Центральної виборчої комісії надійшов останній, 225-й протокол з «мокрими» печатками окружної виборчої комісії. Нині ЦВК розглядає скарги, які надходять від політичних партій. Про це повідомив на брифінгу голова ЦВК Ярослав Давидович.

За його словами, ЦВК повернула для доопрацювання і виправлення технічних неточностей близько 90 протоколів окружкомів, які, згідно з постановою Центрвиборчкому, повинні бути повернуті з уточненнями до сьомого квітня. Однак Я. Давидович наголосив: йдеться не про перерахунок голосів, поданих за певну політичну силу, а лише про виправлення допущених неточностей. Зокрема, зауважив голова Центрвиборчкому, законом уперше передбачено внесення до протоколу даних про кількість зіпсованих протоколів.

Голова ЦВК поки що не назвав дату оприлюднення офіційних результатів виборів, проте заявив: це буде зроблено в строки, встановлені законом. «Центральна виборча комісія повинна вважати законним право всіх суб’єктів на оскарження порушень, допущених у ході голосування», — сказав Я. Давидович. Він також зазначив, що він «не ідеалізує виборчий процес», оскільки були порушення. Водночас ці порушення, за його словами, не вплинули на результати виборів.

А коментуючи на прохання «Голосу України» результати голосування в парламенті за постанову про перерахунок бюлетенів на всіх виборчих дільницях, Ярослав Давидович заявив, що оцінює голосування за цю постанову як «нормальну законну позицію Верховної Ради».