Учора голови фракцій Рівненської міської ради надіслали голові Рівненської ОДА Сергію Рибачку колективне звернення. У ньому просять керівника області взяти ситуацію із незаконним будівництвом поблизу пагорба Слави у Рівному, яке викликало негативний резонанс у рівнян, під свій особистий контроль з метою недопущення незаконних дій забудовника.
«Звернутися до Вас змусила ситуація, що склалася навколо будівництва поблизу пагорба Слави у місті Рівному. Будівництво, земельну ділянку (площею 830 кв. м на вулиці Київській з числа земель, що належать до зелених насаджень загального користування і за матеріалами обліковуються за об’єднанням парків культури та відпочинку) під яке Рівненська міська рада виділила ще вісім років тому (рішення №1756 від 30 листопада 2005 року), викликало в місті шквал справедливої критики, протестів та нарікань мешканців. Адже забудовник зайняв більшу площу від виділеної землі, здійснив вирубку дерев та розпочав будівництво без будь-яких дозвільних документів», — йдеться у зверненні.
До очільника області міські обранці звернулися через те, що місто позбавлене будь-яких інструментів впливу на забудовників, оскільки контроль за використанням земель у Рівному покладено на Державну інспекцію сільського господарства в Рівненській області, а контроль над будівництвом здійснює Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю в Рівненській області.
 
Рівне.