Ринок кредитування в нашій країні постійно розвивається. Виробники товарів та банки пропонують нові, привабливіші умови кредитування. Наприклад, кількість проданих авто в кредит у 2003 році становила 25%, а в 2005-му — вже 62%. Такі тенденції чітко показують, наскільки доступнішою стала купівля автомобіля для споживача. Нині однією з найпопулярніших марок є Daewoo. Варто зауважити, що цьому автомобілю вже сьогодні надали перевагу 150 000 українців. Головними перевагами Daewoo є надійність, доступність запчастин і сервісного обслуговування, які можна отримати в будь-якому провінційному містечку. До того ж авто нічим не поступається комфортністю іномарці середнього класу.

Сьогодні більше половини Daewoo в нашій країні продається в кредит. Приблизно половина усіх кредитів надається без сплати початкового внеску. Багато хто з автомобілістів вже встиг скористатися перевагами цієї досить нової для нашої країни схеми купівлі автомобіля. Тепер замість того, щоб із року в рік збирати потрібну суму, вже нині можна насолоджуватись комфортним пересуванням власним авто.

Починаючи з березня в Україні почала діяти нова програма автокредитування. Нині, купуючи в кредит, кожен власник отримує не лише нове авто, а й додатковий кредит у 5%, якого вистачить на його оформлення.

Це нововведення ще більше наблизило весь модельний ряд Daewoo до вітчизняного споживача. Нині для отримання кредиту необхідно лише мати при собі паспорт, довідку про доходи та інші необхідні документи.

У боротьбі за клієнта кожна автомобільна компанія постійно пропонує нові умови кредитування, які істотно нічим не відрізняються один від одного. Підтримуючи постійну зацікавленість у покупців, автотрейдери пропонували і нульовий перший внесок, і занижену ставку кредиту, але жодна з цих пропозицій не зменшувала вартості послуг нотаріуса, банківських комісійних, витрати на оформлення авто, облік у ДАІ, перерахувань до Пенсійного фонду, купівлю страхового полісу КАСКО та обов’язкового страхування громадянсько-правової відповідальності. Це ще 8—10% від вартості автомобіля, які сплачуються одразу незалежно від умов кредиту. Ситуацію виправила компанія «АвтоЗАЗ-сервіс», яка спільно з банком «ПриватБанк» пропонує свій, спрощений варіант реєстрації та оформлення автомобіля. Сьогодні, купуючи Daewoo Lanos в кредит, який видається під 12—12,5% річних у доларах США, власник нового автомобіля отримує до основного кредиту додаткову кредитну лінію, так званий овердрафт у розмірі 5% від вартості автомобіля. Проте на відміну від основного кредиту, який необхідно погасити протягом 6—7 років, овердрафт потрібно повернути протягом року. Кошти додаткового кредиту виплачуються готівкою і можуть бути використані на оформлення авто або на придбання магнітоли та сигналізації. Отже, це звільняє власника від додаткових витрат. Окрім додаткового кредиту, власники Daewoo Lanos також звільняються від сплати відсотків за користування кредитом на три місяці. Банк у цей період отримує символічні 0,01% річних.

Скажімо, цього часу достатньо, щоб відремонтувати свій старенький автомобіль та перепродати за гідну ціну або ж витратити гроші на літній відпочинок. Адже автомобіль — це істотна покупка, і якщо врахувати всі запропоновані умови — сума виходить чимала.

Такі пропозиції сьогодні не є чимось незвичним, але їх реалізація потребує від компаній більшої рішучості, сміливості та системності впровадження, особливо для пересічного покупця, як це робить «АвтоЗаЗ-сервіс». Адже така робота самої компанії ще більше привертає увагу нових покупців до виробленої продукції та збільшує довіру до неї постійних клієнтів, що стає прикладом для інших виробників.