Політичні сили, які, за попередніми результатами виборів, не потрапили до нового парламенту, продовжують оскаржувати результати виборів у судах. Про це вже заявили представники Народного блоку Литвина, партії «Віче», блоку Народно-демократичних партій, блоку Юрія Кармазіна і партії «Нова сила».

Зокрема, на прес-конференції в агентстві «Інтерфакс-Україна» лідер партії «Віче» Інна Богословська повідомила, що від її партії до судів уже подано декілька сотень скарг на рішення дільничних виборчих комісій, і близько ста — на рішення окружних комісій. Лідер блоку НДП Людмила Супрун сказала, що її блок також має намір продовжувати звертатися до судів, нагадавши, що декілька судів уже прийняли позитивні рішення щодо таких скарг. За словами лідера блоку Юрія Кармазіна, повідомлення про випадки фальсифікації та документи, що підтверджують це, надходять з усіх регіонів країни. А лідер партії «Нова сила» Юрій Збітнєв розповів, що деякі виборці, котрі мають докази, що їхні голоси було «вкрадено», готові звернутися до Європейського суду з прав людини.

А заступник голови Народної партії Олег Зарубінський в інтерв’ю журналістам заявив: ті перерахунки, які на сьогодні вже зроблено на деяких дільницях, свідчать про фальсифікації підрахунку голосів. Парламентарій стверджує, що Народна партія реально набрала 5,2—5,7 відсотка голосів виборців. Тому представники цієї політичної сили мають намір реалізувати всі можливості, які надає українське законодавство, — аж до звернення до Верховного Суду України.