Засоби масової інформації повідомили, що голова Верховного Суду України Василь Маляренко подав у відставку.

Нагадаємо, що 65 років (граничний термін для судді) виповнюється п. Маляренку лише 18 жовтня. А отже, фактично до цього часу він міг би залишатися на своїй посаді. Про причини відставки «Голос України» першим дізнався від В. Маляренка. Зокрема, він зазначив, що його рішення про відставку не зумовлено жодним тиском і ніяк не пов’язане з можливим перерахунком голосів. Однак, оскільки

В. Маляренко був у складі кандидатів у народні депутати України за списком Народного блоку Литвина, то ще перед виборами дав слово своїм колегам, що залишить посаду голови ВСУ і судді ВСУ незалежно від результатів виборів. Таким чином п. Маляренко дотримав свого слова. Окрім того, рішення мотивоване і станом здоров’я дружини голови ВСУ. Щодо планів на майбутнє, то вже є три пропозиції від столичних вузів стосовно викладацької роботи. Однак, оскільки Верховна Рада у вівторок так і не вирішила питання щодо відставки В. Маляренка, він зараз залишається цілком легітимним головою.

Водночас Верховний Суд, певно, залишиться ще без декількох суддів — А. Дідківського, І. Домбровського, Я. Мачужак і Д. Лилака, які обрані суддями Конституційного Суду України за квотою з’їзду суддів та Президента України.