Теніс. Амелія Айленд (США). Турнір із призовим фондом у 600 тисяч доларів. Киянка Олена Бондаренко вийшла до другого кола. У першому вона доволі легко (6:0, 6:1) переграла «сіяну» під тринадцятим номером аргентинку Гізелу Дулко.

Футбол. Збірна Саудівської Аравії, суперник наших футболістів по групі на чемпіонаті світу, продовжує дивувати насиченою програмою підготовки до виступів у Німеччині. Нинішнього року аравійці провели вже вісім товариських поєдинків. А тепер наставник команди Того Отто Пфайсер повідомив, що його колектив 14 травня в Амстердамі поміряється силами зі збірною Саудівської Аравії у товариській зустрічі.

У квітні саудівська команда запланувала поєдинок з єгиптянами. Решта матчів відбудеться пізніше. 11 травня — з Бельгією, про гру з Того ми вже згадували, 16 травня — з ПАР, 20 травня — з Мексикою. Також у Саудівської Аравії є домовленості про товариські матчі зі збірними Чехії (26 травня), Румунії (31 травня) і Франції (дату не визначено).

Як кажуть поляки, цо занадто, то нє здрово. Проте нас не може не хвилювати те, що наша збірна не матиме жодної товариської гри протягом квітня і травня. І лише перед самим чемпіонатом світу заплановано дві контрольні зустрічі — з Італією та Люксембургом. Гадаємо, саудівці матимуть більше шансів зігратися.

***

Бразилець Родріго пройшов медичне обстеження і з п’ятниці почне тренуватися у «Коринтіансі». Тепер уже колишній оборонець київського «Динамо» уклав чотирирічний контракт із MSІ, господарями бразильського клубу. Кажуть, що трансфер складатиме близько трьох мільйонів доларів. Родріго дозаявлять у Кубку Лібертадорес, і він зможе допомогти своєму новому колективу зі стадії плей-оф.

Щоправда, Родріго треба набрати належну фізичну форму. За словами футболіста, для цього йому не потрібно багато часу: «Я зумію повністю відновити свої кондиції до кінця тижня», — запевнив Родріго.

Однією з причин повернення до Бразилії екс-захисник «Динамо» назвав кліматичні умови: «Мені здається, що це серйозний шок для організму. Ми грали при температурі 8 градусів нижче нуля, а готувалися до сезону при 25 градусах тепла». Однак головні причини — все-таки інші. «Я одержав дуже гарну пропозицію від «Коринтіанса», і мені хотілося бути більше поруч зі своєю родиною, з моїм сином», — сказав Родріго.