Відкривають кримінальні справи

Миритися з результатами виборів у Криму не бажають ні аутсайдери, ні переможці. Уникнути серйозних наслідків нинішнього протистояння допоможе перерахунок голосів, вважає місцева влада, лідери 47 партій і блоків разом з правоохоронцями.

А поки що тимчасова комісія розглядає оприлюднені факти порушень чинного законодавства. Правоохоронці посилили охорону громадського порядку й місць зберігання виборчої документації. Попри це невідомі викрали з авто уповноваженого організації партії «Реформи і порядок» у виборчій комісії Криму документи, які свідчать про фальсифікації.

Прокуратура Сімферополя порушила кримінальну справу за фактом протиправних дій посадових осіб територіальної виборчої комісії, які приймали незаконні рішення та неналежно організували виборчий процес.

Віктор ХОМЕНКО.

Куди зникають бюлетені?

У Дніпропетровській області прокурор Царичанського району порушив кримінальну справу проти голови комісії на виборчій дільниці номер 136/16-39 за службову недбалість. З’ясувалося, що він у день голосування передав лише частину з 5727 бюлетенів членам комісії — без фіксації у відомості, а решту склав до картонного ящика у приміщенні для голосування. Того ж дня бюлетені звідти просто зникли.

Сергій КРАВЧЕНКО.

Дніпропетровська область.

Розгортають наметове містечко

Активісти блоку Наталії Вітренко «Народна опозиція» розгорнули на бульварі Лесі Українки перед Центральною виборчою комісією наметове містечко.

Пікетувальники виступають проти фальсифікацій та вимагають перерахунку голосів з виборів до парламенту. Невдовзі, пообіцяли вони, під стіни ЦВК з’їдуться прихильники Наталії Вітренко з усієї України. Активісти також пообіцяли не прибирати намети, доки ЦВК не оголосить перевірені результати виборів.

Нагадаємо, для досягнення трипроцентного прохідного бар’єру до Верховної Ради «Народній опозиції» не вистачило 0,07 відсотка голосів.