Футбол. Чемпіонат країни. Вища ліга. 24-й тур. 1—2 квітня.

«Арсенал» — «Металург». 1:2. 3 500 глядачів. Голи: Окодува, 40 — Нагорняк, 19, Кутарба, 85 (п).

«Сталь» — «Шахтар». 1:3. 9 000. Окана-Стазі, 64 — Тимощук, 25, Жадсон, 51, Срна, 90+2.

«Металіст» — «Динамо». 1:2. 30 000. Фомін, 37 — Мілевський, 49, Єщенко, 65. Вилучено Ганчаржика («Металіст», 45), Клебера («Динамо», 45).

«Чорноморець» — «Волинь». 2:0. 14 000. Полтавець, 23 (п), Бугайов, 48.

«Металург» Д — «Дніпро». 1:1. 4 000. Бусаїді, 36 — Назаренко, 26.

«Ворскла» — ФК «Харків». 0:0. 8 300.

«Іллічівець» — «Кривбас». 1:0. 9 000. Яксманицький, 6.

«Закарпаття» — «Таврія». 0:1. Вишневський, 80 (п).

У Харкові і стадіон був заповнений вщерть, і «Металіст» чинив гідний опір лідерові. Після першого тайму харків’яни вели перед. Відзначився Фомін, який вразив ціль ударом головою. Цей талановитий футболіст грав би ще корисніше й ефективніше, якби не відвертав увагу на з’ясування стосунків із суперниками та на розмови з арбітром. Утім, у цього, повторюю, здібного футболіста все ще попереду. Зокрема, дорослість і мудрість.

Наприкінці першого тайму перестаралися Ганчаржик та Клебер, давши волю емоціям. За що обох було вилучено з поля, бо до цього вони вже мали по одному попередженню. До речі, польський легіонер «Металіста» вже не перший матч надто знервований. Цього разу, як кажуть, номер не пройшов. Хоча і Клебер, якому сповна дістається від опікунів, міг би поводитися холоднокровніше. Однак футбол без пристрастей був би прісний. Та й радити значно легше, ніж дотримуватися правил.

Після перерви, вже у скорочених складах, команди продовжували діяти у високому темпі. Однак більше користі із ситуації отримали кияни. Вони швидко встановили рівновагу. Це зробив дуже помітний і корисний цього разу Мілевський. Динамівці, по правді кажучи, створили значно більше гострих моментів. І, зрештою, забили переможного м’яча. Зробив це новобранець «Динамо» Єщенко, який діяв сумлінно і самовіддано.

За день до цього чимало проблем у Алчевську мав і «Шахтар». Саме «Сталь» у першому колі відібрала в чемпіона два очки. Гостра суперечка тривала до останніх хвилин. І лише третій забитий м’яч у ворота гостей розрядив напружену ситуацію.

Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.