Учора Голова Верховної Ради Володимир Литвин зустрівся з Президентом України Віктором Ющенком, повідомляє прес-служба глави держави.

Оцінюючи роботу українського парламенту, Віктор Ющенко відзначив, що Верховна Рада зробила значний «крок назустріч демократизації України». Президент наголосив, що вважає необхідним, щоб 4 квітня було розглянуто питання про недоторканність депутатів місцевих рад. (Президент України планує взяти участь у засіданні Верховної Ради). Окрім того, нагально важливим Ющенко вважає і розгляд Верховною Радою питання обрання суддів Конституційного Суду за квотою парламенту і приведення до присяги суддів, призначених Президентом та обраних за квотою на з’їзді суддів.

У свою чергу Володимир Литвин зазначив, що у вівторок під час пленарного засідання депутатам буде запропоновано розглянути низку питань, серед яких, зокрема, і законопроекти, до яких Президент України застосував право вето. Він також припустив, що парламент розгляне постанови про проведення перерахунку результатів голосування до Верховної Ради.