Президент України Віктор Ющенко доручив голові Центральної виборчої комісії Ярославу Давидовичу ретельно розглянути заяву чотирьох партій та блоків щодо перерахунку голосів на всіх виборчих дільницях та вжити заходів реагування у суворій відповідності до вимог законодавства. Про це «Голосу України» повідомили у прес-службі глави держави. Нагадаємо, напередодні відповідну заяву підписали лідери Блоку НДП, Громадянського блоку «Пора-ПРП», Народного блоку Литвина та партії «Віче». Автори документа звертаються, зокрема, до Президента із закликом «виступити гарантом дотримання конституційних прав і свобод громадян та демократії в Україні».

Коментуючи заяви політичних сил про можливі незаконні маніпуляції з голосами виборців на окремих дільницях, Президент, повідомляє інтернет-сайт «Фраза», зазначив: «Моя позиція буде на вашій стороні завжди, якщо буде документально підтверджено порушення процедури підрахунку й невідповідність протоколу на будь-якій дільниці». Готовність до проведення перерахунку голосів на окремих дільницях — це ще одне свідчення чесної позиції влади, сказав В. Ющенко.

Крім того, «Фраза» розповсюдила інформацію про те, що вчора розпочався перерахунок голосів у всіх регіонах України. Однак керівник прес-служби Центрвиборчкому Зоя Шарикова в інтерв’ю «Голосу України» щодо такої інформації повідомила: «ЦВК жодного рішення з цього приводу не приймала. І — відповідно до закону — не може приймати. Можна перераховувати бюлетені на окремій дільниці — і тільки за рішенням суду».