Надія Савченко вирішила частково припинити голодовку. Її адвокат Марк Фейгін опублікував у своєму мікроблозі фотокопію листа Надії: «Я вчуся змінювати тактику. Так, фізично мені паршиво, але не настільки, щоб уже померти зараз. Тому певний час поп’ю бульйон, для того, щоб як жити — то літати, як померти — то здоровою», — написала вона. Савченко погодилася на госпіталізацію, але наполягає, щоб її оглянули українські лікарі й саме вони розробили схему виходу з голодовки.

Нагадаємо, що незаконно ув’язнена льотчиця і народний депутат Надія Савченко не вживала їжі 83 дні. Її стан істотно погіршився, коли бранка відмовилася від ін’єкцій глюкози. У четвер Федеральна служба РФ із виконання покарань поширила інформацію, що Надію виводитимуть із голодовки за допомогою курячого бульйону, що налякало українських лікарів, які переконані, що це може мати погані наслідки для ослабленого організму. У зв’язку з цим МЗС України знову звернулося до російської сторони з вимогою «допустити до Надії Савченко українських лікарів, а також звільнити затриману громадянку України з-під варти, що дозволить здійснити її термінову госпіталізацію до однієї з українських або європейських клінік».
Цього тижня з листом до Володимира Путіна звернувся і Президент України Петро Порошенко. Як повідомляє ІТАР-ТАСС, посилаючись на прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова, відповідь Путіна «вже підготовлено й відправлено». Однак, про що йдеться у листі, на момент, коли верстався номер, відомо не було.
Нагадаємо, що Надія Савченко перебуває за російськими ґратами з липня минулого року. Її звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів та незаконному перетинанні україно-російського кордону. Звільнення нашої льотчиці вимагають не тільки в Україні. З такою вимогою неодноразово зверталися лідери багатьох країн і міжнародних організацій.