Готові і до коаліції, і до опозиції

Партія регіонів допускає створення коаліції в майбутньому парламенті з «Нашою Україною». Про це заявив на прес-конференції у Києві голова політради Партії регіонів Микола Азаров. Водночас він наголосив, що при формуванні коаліції на першому місці мають стояти принципи, а не посади та крісла. «Ми повинні вивести економіку зі стагнації, а тому готові до союзу і співпраці на певних принципах, які дозволять реалізувати це завдання», — сказав М. Азаров. За його словами, «регіонали» уже сьогодні готові покласти на стіл переговорів проект стратегії економічного розвитку України.

Однак Микола Азаров здивований проектом меморандуму коаліції демократичних сил, який пропонується підписати між «Нашою Україною», БЮТ і СПУ. «Таке враження, що його авторів не хвилює економічна ситуація у країні, а більшу частину документа присвячено розподілу портфелів», — зауважив голова політради Партії регіонів. М. Азаров також наголосив, що саме Партії регіонів, як переможниці парламентських виборів, повинно бути доручено формування парламентської більшості та уряду. Водночас «регіонали» готові працювати і в опозиції.

Юліана ШЕВЧУК.

Добрий приклад наслідують

Крісло чинного міського голови Алчевська Миколи Кириченка займе безпартійний директор ВАТ «Алчевськкокс» Володимир Чуб.

Свій вибір мешканці пояснюють тим, що це підприємство брало активну участь у ліквідації аварії тепломережі, що сталася нинішньої зими. Самого керівника характеризують як дбайливого господаря і гарного менеджера. Володимир Чуб уже на другий день після виборів, до оголошення результатів голосування, зайнявся прибиранням міста, використавши робочу силу свого заводу. Дивлячись на їхні старання, мітли та віники взяли до рук і городяни.

Алла АНТІПОВА.

Луганська область.

Смерть після перемоги

Убивство члена Республіканської партії України 42-річного Анатолія Симоненка, кандидата на посаду голови селища Мирного Сакського району Криму, вважають, скоєне на замовлення. Увечері його жорстоко побили палицями, після чого він помер в євпаторійській міській лікарні.

Анатолій Симоненко з великим відривом переміг на виборах голови селища. Порушено кримінальну справу, пошук двох злочинців-нападників очолив начальник кримського главку міліції Володимир Хоменко. Слідство не виключає, що вбивство кандидата пов’язане з його передвиборною діяльністю.

Віктор ХОМЕНКО.

Крим.