Участь у формуванні коаліції в новому парламенті можуть брати лише три політичні сили — БЮТ, «Наша Україна» і СПУ. Вони разом матимуть понад 240 голосів народних депутатів, сформують парламентську більшість, коаліційний уряд та візьмуть на себе відповідальність за політичну та соціально-економічну ситуацію у країні. Про це заявила лідерка блоку свого імені Юлія Тимошенко на прес-конференції у виборчому штабі в Києві.

Можливість створення так званої «великої» коаліції у Верховній Раді нового скликання за участю Партії регіонів пані Юлія категорично заперечує. Бо, за її словами, будь-які союзи демократичних сил з «регіоналами» є «аморальними», «клановими» і «загрожують самому існуванню незалежної України». «Така коаліція може базуватися лише на абстрактних гаслах, порожніх ідеологемах та популістській риториці, — переконувала Юлія Тимошенко.

Юлія Тимошенко також заявила про фальсифікації на виборах, продемонструвавши перед телекамерами протоколи з виборчих дільниць Донецька — деякі зовсім чисті, але з підписами членів виборчкомів та «мокрими» печатками, інші — з проставленими олівцем результатами голосування й також завірені печатками. БЮТ наполягатиме на скасуванні результатів голосування на цих виборчих дільницях, а лідерка блоку направила відповідні листи до Генпрокуратури та МВС.

Пані Юлія не приховувала своїх прем’єрських амбіцій і навіть говорила про свої наступні кроки в ранзі керівника коаліційного уряду. І запевняла, що ніколи не буде «технічним» прем’єром і не дасть «спуску» жодному, хто порушував принципи Майдану. А у протилежному разі обіцяла бути «гідною опозицією».