Виборчі баталії в регіоні позначились і терміновим приїздом до Дніпропетровська поважної слідчої групи Генпрокуратури. Після публічної заяви кандидата в депутати облради за списком «Нашої України» Геннадія Корбана, голови наглядової ради компанії «Славутич-капітал», про причетність до замаху на його життя прокурора області Володимира Шуби конфлікт між фінансовою групою «Приват» і облпрокуратурою остаточно вийшов із кабінетних берегів.

Нагадаємо: минулого тижня близько 22-ї години невстановлена особа розрядила бойовий ріжок автомата по броньованому автомобілю «Мерседес-Бенц» з держномером 005-64 КІ, на якому повернувся додому Корбан у супроводі автомобіля охорони. Бізнесмена захистила броня, і він не постраждав. А охоронець із легкими пораненнями перебуває у лікарні. За цим фактом прокуратурою Жовтневого району м. Дніпропетровська порушено кримінальну справу за статтями 15, 115 КК України, а досудове слідство провадить прокуратура області.

Як повідомила для ЗМІ прес-служба прокуратури, київські слідчі перевірили критичну інформацію щодо нібито зловживань службовим становищем прокурора області та можливої причетності до тяжкого злочину, але вона не підтвердилась. Потерпілий Корбан під час зустрічі з правоохоронцями не надав жодного конкретного факту, а також відмовився від подачі офіційної заяви про вчинений проти нього злочин. Як і раніше, досудове слідство у кримінальній справі з розслідування резонансного злочину і надалі проводитиме прокуратура області.

Володимир Шуба вже подав позов до Бабушкінського райсуду м. Дніпропетровська про захист честі, гідності та ділової репутації і просить суд визнати відомості, поширені Г. Корбаном та кількома українськими телеканалами, зокрема, НТН, «1+1», «Приват-ТВ-Дніпро», такими, що не відповідають дійсності. Водночас він просить відшкодувати моральну шкоду в сумі 50 тис. грн. Місцеві спостерігачі схиляються до думки, що за цими подіями стоїть не політичний, а кланово-економічний підтекст.

Дніпропетровська область.