Бокс. У Києві 8 квітня (в «АККО Іnternatіonal») відбудеться великий міжнародний турнір «Для дуже важливих людей», що його організовує Natіonal Box Promotіon. Цій події була присвячена прес-конференція. Журналістам представили двох із великої групи учасників майбутнього змагання. Двома головними двобоями представницького турніру мають стати титульний бій чемпіона ІBF серед молоді Заура Байсангурова з Росії і угорця Ласло Бурані, а також протистояння суперважковаговиків — темношкірого боксера Альдо Колляндера зі Швеції і киянина Андрія Олійника.

Утім, спочатку йшлося не про майбутній турнір. Як ми вже повідомляли, 7 березня броварчанин Юрій Нужненко виборов титул інтерконтинентального чемпіона за версією WBA. Отож керівники Natіonal Box Promotіon, який представляє Нужненко, запропонували ще одному інтерконтинентальному чемпіонові з України (версія ІBF) у цій самій вазі В’ячеславові Сенченку (виступає за донецьку промоутерську організацію Unіon Boxіng Promotіons) провести зустріч за об’єднання титулів двох непереможних боксерів. Навіть назвали орієнтовну дату та місце проведення цього бою — 10 червня, київський Палац спорту.

А тепер — про квітневий турнір. Заур Байсангуров скромно і стримано говорив про майбутній титульний поєдинок. Він задоволений проведеною серією спарингових зустрічей з київськими боксерами. Про свого майбутнього суперника сказав так: коли переглянув відеозаписи виступів Бурані, переконався в силі угорця.

Дворазова чемпіонка світу Аліна Шатерникова наголосила на високому рівні учасників турніру. На ринг того вечора мають вийти В’ячеслав Узелков, Віталій Русаль, Валерій Бражник та брати Бурсаки — Ігор і Максим. І суперники в них також не з лякливого десятка.

А симпатичний шведський велетень Альдо Колляндер поділився своїми планами, котрі прагнутиме реалізувати у столиці України. Зокрема, він збирається помститися своєму недавньому кривдникові Тарасові Біденку, якому він програв у січні цього року. Головною причиною своєї невдачі швед назвав те, що під час бою у нього був зламаний палець. Хоча як він збирається здійснити свої плани, присутні так і не зрозуміли, бо Колляндер має довести силу в поєдинку з іншим суперником — Андрієм Олійником.

Організатори також пояснили назву турніру. Річ у тім, що він відбудеться в майже камерних умовах. У залі можуть розміститися 700 глядачів. І квитки коштуватимуть немало — по 500 гривень.