Днями адвокат матері Георгія Андрій Федур розповів журналістам, що Генпрокуратура відмовила його клієнтці в ознайомленні з результатами судово-медичної експертизи фрагментів «таращанського тіла», зробленої в Німеччині.

У зв’язку з таким рішенням адвокат навіть збирався звернутися до Президента Віктора Ющенка з проханням посприяти Лесі Гонгадзе «доступитися до нової таємниці слідства». Однак ГПУ оперативно відгукнулася на плани Андрія Федура: за повідомленням прес-служби відомства, суд надасть потерпілій можливість ознайомитися з висновками німецьких експертів. Представник держзвинувачення, стверджують на Різницькій, уже на найближчому засіданні Апеляційного суду Києва заявить клопотання про долучення до справи висновку судово-медичної експертизи. Таким чином, після задоволення цього клопотання суд відкриє завісу із секретних нині матеріалів для всіх учасників процесу, в тому числі і для матері журналіста та її представників.

Щоправда, проблематичним залишається інше питання — коли саме відбудеться оте «найближче засідання». Як відомо, його відклали на невизначений термін, і в Лесі Гонгадзе знов крається серце не тільки від материнського горя, а й від очікування чергового «вироку» експертів. Виходить, якщо сина вбили фізично і правосуддя збирається покарати вбивць, то матір знищують морально абсолютно безкарно...

Коментуючи млявість Феміди та її втаємниченість, лідер Соцпартії Олександр Мороз запевнив, що їхня політична сила «наполягатиме на гласності розгляду справи.., а також на тому, щоб на перших засіданнях нового складу парламенту новообрані депутати проаналізували ситуацію довкола цього резонансного злочину...»

Справа Гонгадзе в повному, а не в урізаному варіанті, запевняє головний соціаліст, обов’язково буде доведена до суду, і хай ніхто не сподівається прикрити її суть.