Під час підрахунку ЦВК останнього десятка відсотків голосів виборців неочікуваних перестановок серед лідерів парламентських виборів не сталося. П’ятірка лідерів та сама: Партія регіонів, Блок Юлії Тимошенко, Блок «Наша Україна», Соціалістична і Комуністична партії.

На час написання цього матеріалу тривідсотковий бар’єр не подолала жодна інша, окрім названих, партія чи блок. Із 45 учасників парламентських виборів 34 партії і блоки набрали менш як один відсоток голосів. За тими самими попередніми підрахунками, Партія регіонів лідирує у десяти регіонах країни —Донецькій, Луганській, Запорізькій, Харківській, Миколаївській, Одеській, Дніпропетровській, Херсонській областях і в Севастополі, АРК. БЮТ перемагає у 14 регіонах (Київська, Волинська області, м. Київ, Черкаська, Хмельницька, Тернопільська, Чернігівська, Вінницька, Сумська, Рівненська, Чернівецька, Кіровоградська, Полтавська, Житомирська області). За «Нашу Україну» найбільше проголосували у трьох регіонах (Івано-Франківська, Львівська, Закарпатська області).

Голові ЦВК Ярославу Давидовичу довелося відкласти анонсовану на четверговий ранок прес-конференцію у зв’язку з тим, що до Центрвиборчкому ще не надійшли результати голосування приблизно зі 100 дільничних виборчих комісій.

Коли верстався номер Станом на 16.01.

Центрвиборчком опрацював 99,90 відсотка протоколів по Україні.

Голоси виборців розподілилися так:

Партія регіонів — 32,07%

Блок Юлії Тимошенко — 22,29%

Блок «Наша Україна» — 13,96%

Соціалістична партія України — 5,68%

Комуністична партія України — 3,66%

Блок Наталії Вітренко «Народна опозиція» — 2,92%

«Народний блок Литвина» — 2,43%

Український народний блок

Костенка і Плюща — 1,87%

Партія «Віче» — 1,75%

«Громадянський блок ПОРА—ПРП» — 1,47%