Перша прес-конференція після виборів сьомого номера у виборчому списку Партії регіонів — відомого донецького бізнесмена Ріната Ахметова — викликала ажіотаж серед журналістів. У своєму вступному слові він висловив радість з приводу переконливої перемоги Партії регіонів і хотів говорити про футбол. Проте Рінат Ахметов заявив, що йде до парламенту з бізнесу з двома завданнями — забезпечити економічне зростання та об’єднання України.

На посади в уряді Рінат Леонідович не претендує, хоче адаптуватися у Верховній Раді. Від депутатської зарплати і квартири у Києві має намір відмовитися: квартиру у столиці він уже має, а всі передбачені законом для депутатів матеріальні блага хоче передати сиротинцю чи дитсадку. Про парламентську коаліцію, Партію регіонів у ролі опозиції та апетити «регіоналів» на керівні посади у Верховній Раді та державі загалом Р. Ахметов говорив менш охоче. Щодо коаліції, то пан Ахметов запевнив: «Наші двері відкриті, тобто ми відкриті для діалогу з усіма політичними силами». Водночас зауважив: якщо це буде договір, а не змова. «Є шлюби з любові, а є з розрахунку, — сказав Р. Ахметов. — Оскільки любові немає, можливий лише шлюб з розрахунку, наш розрахунок — економічне зростання і об’єднання України».

У разі створення помаранчевої коаліції, «регіони», за словами сьомого номеру у їхньому виборчому списку, «якісно працюватимуть» в опозиції. Кандидат у народні депутати також пообіцяв вивчити українську мову та проголосувати за зняття депутатської недоторканності, якщо розглядатиметься такий закон.

А про свою роль у біло-голубій команді Партії регіонів Рінат Ахметов сказав так: він не сірий кардинал, бо геть не любить сірий колір. А визнає лише чорний і білий.