Футбол. Відбулося чергове засідання бюро ПФЛ. На ньому прийняли низку рішень про штрафні санкції. Зокрема, київське «Динамо» та львівські «Карпати» отримали найбільше покарання. За порушення рішення ради вищої ліги про телевізійні трансляції київський клуб має сплатити 15 тис. грн. до казни ліги.

Матч 23-го туру «Динамо»—«Чорноморець» було анонсовано в телепрограмі о 18.00, а розпочався він о 16.00. Не вплинули на таке рішення ані вибачення в листі президента «Динамо» Ігоря Суркіса, який назвав зміну в часі трансляції форс-мажором, ані вибачення віце-президента «Динамо» Йожефа Сабо, котрий був присутній на засіданні бюро.

Грошові стягнення застосують до «Карпат» і «Динамо». Їх спричинили події навколо нещодавнього матчу цих команд у Кубку країни. За некоректні висловлювання почесного президента «Карпат» Петра Димінського клуб оштрафовано на 5 тис. грн. Ще на 15 тис. грн. львівський колектив оштрафовано за незабезпечення громадського порядку на стадіоні (запалені фаєри, сніжки та пластикова пляшка, кинуті на поле вболівальниками «Карпат»).

Ще 20 тис. грн. стягнуть з «Динамо», вболівальники якого кидали на поле та трибуни фаєри та виривали сидіння. До того ж київський клуб має сплатити стадіону «України» за зіпсовані сидіння. На цьому грошові втрати динамівців не закінчилися. За димову шашку в секторі, де перебувала офіційна група вболівальників на виїзному матчі з донецьким «Металургом», київський клуб оштрафовано ще на 2500 грн. Таку само суму «Динамо» сплатить за димову шашку на трибунах під час гри з «Чорноморцем».

ПФЛ покарала ще кілька команд. Так, у матчах 21-го туру «Волинь»—«Іллічівець» та 22-го туру «Металург» (Запоріжжя)—«Шахтар» на трибунах була передвиборна агітація (плакати та прапори вболівальників). І якщо у грі в Луцьку після попередження політична реклама зникла, то в Запоріжжі була присутня упродовж усього поєдинку. У результаті «Волинь» лише попереджено, а запорізький «Металург» оштрафовано на 2500 грн.

На 5 тис. грн. оштрафовано «Металіст» (зустріч 22-го туру з «Чорноморцем»). Згідно з рапортом інспектора зустрічі вболівальники кинули на поле пляшку. А протягом поєдинку з трибун лунали нецензурні висловлювання на адресу арбітрів.

За незабезпечення громадського порядку (кинута димова шашка) у грі «Закарпаття»—ФК «Харків» ужгородський клуб оштрафовано на 2500 грн.

Оголосили і про дискваліфікації. Воротар маріупольського «Іллічівця» Ігор Шуховцев пропустить матч за удар суперника ногою у матчі з ФК «Харків». А от екс-гравець збірної України, а нині футболіст харківського «Геліоса» Сергій Кандауров дискваліфікований на три зустрічі за навмисний удар суперника після зупинки гри в матчі з «Нафтовиком-Укрнафта».