Ось і вийшли ми з вами, шановні читачі, на фінішну пряму: завтра той особливий день, коли влада в наших руках. І від нас залежить, хто одержить її в післявиборчому майбутньому. Тому стараймося не проспати в прямому (завтра нам належить проснутися на годину раніше: країна переходить на літній час) і в переносному значеннях — голосуймо і серцем, і розумом.

Вперше вибори до Верховної та місцевих влад відбуваються за пропорційною моделлю: ми обиратимемо лише партії та блоки, а не окремих кандидатів у депутати. Хто не встиг зорієнтуватися у власних симпатіях до політичних сил — учасників виборчого забігу, має ще цілу добу на роздуми.

Сподіваємося, ЦВК, територіальні та дільничні виборчкоми зроблять усе, щоб процес народного волевиявлення справді став найчеснішим і найпрозорішим за всі історію українського парламентаризму, як це обіцяє нам влада. Не лише ми, а й світова спільнота хоче знати, який шлях обиратиме завтра Україна: процес голосування та підрахунку голосів контролюватимуть 3 516 міжнародних спостерігачів. Вибори висвітлюватимуть представники 650 ЗМІ, акредитованих у ЦВК.

Звертаємо вашу увагу й на таку важливу деталь: дільничні виборчкоми, згідно з роз’ясненням ЦВК, можуть виправляти неточності й технічні помилки у списках виборців у день голосування. Тобто голова і секретар комісії мають право коригувати помилкові записи, якщо зрозуміло, що до списку внесено саме того, хто з’явився на дільницю для голосування. До таких неточностей і технічних описок належать неправильно написані прізвища (зокрема, під час перекладу), імена, по батькові, дати народження і місця проживання.

Отже, завтра — вибори! Свято демократії, про яке, хочеться вірити, ми писатимемо без лапок.