Міжнародна хорова асамблея клубу хормейстерів дитячих та юнацьких колективів «Тоніка» імені Елеонори Виноградової попросила народну дитячо-юнацьку капелу «Журавлик» із міста Кам’янця-Подільського дати 1—2 квітня відкритий урок співу. Саме вона й відкриє засідання асамблеї. Разом зі співаками з Кам’янця на сцені малої зали Національної музичної академії України виступатимуть ще шість відомих столичних дитячих хорів.

Голова Національної всеукраїнської музичної спілки, академік Анатолій Авдієвський написав у запрошенні «журавлятам»: «Матимемо за честь бачити на «Тоніці» ваш прекрасний колектив та його керівника Івана Нетечу, який зробив вагомий внесок у справу розвитку національної музичної культури, веде подвижницьку діяльність у галузі музичної освіти і виховання та активну музично-громадську роботу».

Щоб співаки вчасно і у формі прибули на урок, потурбувалося облуправління культури та кілька меценатів. Щоб винайняти автобус, доклалися й «журавлята» — цьогорічного Різдва вони заколядували чималу суму.