У Київському національному університеті будівництва та архітектури відбулася презентація нового підручника «Сучасні композиційні будівельно-оздоблювальні матеріали». Його автори — відомі фахівці-науковці та практики П. Захарченко, Е. Долгий, Ю. Галаган, О. Гавриш, Д. Гулін, О. Старченко — довели незаперечні переваги нових матеріалів і технологій, які є давно загальновизнаними на Заході і вже набули широкого розвитку в Україні.

Ректор університету професор Анатолій Тугай у своєму виступі сказав, що вихід у світ такого підручника без перебільшення можна назвати подією не лише важливою, а й довгоочікуваною. Він щиро подякував авторам за те, що вони знайшли можливість передати для вищих навчальних закладів необхідну кількість підручників.

Адже, як зазначив заступник голови корпорації «Укрбудматеріали», завідувач кафедри цього університету Петро Захарченко, досі розробки провідних виробників таких матеріалів значно випереджали організацію відповідного навчального процесу.

Завдяки потужним інвестиціям одного з найбільших у світі виробників будівельних матеріалів з гіпсу — фірми «Кнауф» — створено сучасне виробництво гіпсокартонних плит та сухих будівельних сумішей.

— З самого початку роботи в Україні фірма «Кнауф» приділяє багато уваги навчанню будівельників та архітекторів сучасних технологій сухого будівництва, — сказав на презентації її керівник Олександр Гавриш. — Тільки 2005 року в навчальних центрах фірми у Києві, Донецьку та Одесі свою кваліфікацію підвищували близько 5000 осіб. У двох вузах — КНУБА та ДонНАБА — запроваджено факультативний курс лекцій із сухого будівництва, проводяться освітні та наукові заходи.

У новому підручнику системно підібрана інформація про високоефективні композиційні матеріали будівельної хімії, і завдання вузів — впровадити її у навчальні плани та забезпечити належну підготовку фахівців вищої кваліфікації.

Зліва направо: генеральний директор ТОВ «Кнауф гіпс Київ» Олександр Гавриш, ректор Київського національного університету будівництва і архітектури Анатолій Тугай, завідувач кафедри «Товарознавство та комерційна діяльність у будівництві», доцент, кандидат технічних наук Петро Захарченко, технічний директор ООО «Полірем» Едуард Долгий.