У Київському регіональному центрі Академії правових наук України відбулися академічні читання, які відкрив віце-президент АПрН України Олександр Копиленко. Темою обговорення стала доповідь доктора юридичних наук, члена-кореспондента АПрН України Володимира Селіванова «До проблеми методологічного забезпечення теоретичного аналізу державотворення і правотворення в Україні». Серед присутніх були і відомі вчені, науковці, судді, народні депутати, і молоді науковці.

Володимир Миколайович у своєму виступі звернув увагу, зокрема, на проблему якісного перетворення вітчизняної правової системи, яку, на його думку, зводили і продовжують зводити до реформування, модернізації лише окремих сторін цієї системи. А конституційний принцип «верховенства права» продовжують неоднозначно розуміти і тлумачити. Крім цього він зазначив: українському суспільству поки що бракує системного методологічного і теоретичного погляду на проблему правового прогресу України в належному історичному контексті.

Доповідь виявилася дуже цікавою, її жваво обговорювали: з чимось погоджувалися, з чимось — ні, окремі тези В. Селіванова особливо привертали увагу, з деякими просто ознайомились. Але байдужим ніхто не залишився. Тому незабаром слід сподіватися проведення цікавих і корисних академічних читань.