Ліцензії анулювали

Відбулося чергове засідання Державної акредитаційної комісії (ДАК), яку очолює міністр освіти і науки Станіслав Ніколаєнко.

Основними питаннями були проблеми якості освітніх послуг, рівень організації навчального процесу та відповідності діяльності закладів вимогам законодавства.

Ліцензування, акредитація та інспектування мають стати ефективними механізмами впливу держави на якість освіти. Вимога часу — створити дієві перепони некомпетентності та неякісному навчанню.

За результатами роботи Державної інспекції навчальних закладів та комісій МОН, розглянуто матеріали перевірок навчальних закладів і прийнято рішення анулювати ліцензії Вищого приватного навчального закладу «Соціально-економічний університет» (Севастополь) та Міжрегіональної академії управління персоналом (у формі акціонерного товариства закритого типу) для Дружківського відділення.

Припинено освітню діяльність Житомирського інституту менеджменту і підприємництва Української академії бізнесу і підприємництва, яка здійснювалася без ліцензії МОНУ.

Відмовлено в ліцензуванні десяти вищим навчальним закладам. Зокрема, Державному агроекологічному університету «Менеджмент організацій» (перепідготовка) — спеціаліст; Волинському державному університету імені Лесі Українки «Журналістика» (бакалавр); приватному вищому навчальному закладу «Макіївський економіко-гуманітарний інститут» «Психологія» (магістр); Херсонському державному університету «Механізація сільського господарства» (бакалавр); Миколаївському державному гуманітарному університету імені Петра Могили «Правознавство» (спеціаліст); приватному вищому навчальному закладу «Європейський університет» для Пирятинської філії Бізнес-коледжу «Прикладна екологія» (молодший спеціаліст).

Трьом вузам не збільшено ліцензований обсяг.

Василь ШИНКАРУК,начальник управління ліцензування, акредитації та нострифікації МОНУ.

Право маєте. Користуйтесь

Виховую двох синів — 8 і 14 років. Чи маю право на додаткову відпустку?

Світлана Г-р,сільська вчителька.

Куп’янськ

Харківської області.

Відповідно до Закону України «Про відпустки» жінки, які мають двох і більше дітей віком до 15 років або дитину-інваліда, мають право, зокрема, на щорічну відпустку за бажанням працівника в зручний для нього час. Ви можете також піти у щорічну додаткову оплачувану відпустку тривалістю 7 календарних днів без урахування святкових і робочих днів, і у відпустку без збереження заробітної плати за бажанням працівника (надається в обов’язковому порядку) — тривалістю до 14 календарних днів щорічно.