Футбол. Кубок країни. 1/2 фіналу. Перші матчі. 22 березня.

«Карпати» (Львів) — «Динамо» (Київ). 0:2. Львів. Стадіон «Україна». 28 051 глядач. Арбітр — Юрій Мосейчук (Чернівці). Голи: Гусєв, 36, Мілевський, 56.

«Карпати»: Тлумак, Федорів (Лапко, 87), Іщенко, Распопов, Сучков, Худобяк, Шмаков, Годвін, Пшеничних, Батіста, Платон (Фещук, 54). Тренер — Юрій Дячук-Ставицький.

«Динамо»: Рибка, Єщенко, Ващук, Федоров, Несмачний, Родольфо, Гусєв (Ребров, 83), Ротань (Чернат, 62), Белькевич (Нінкович, 67), Мілевський, Марцваладзе. Тренер — Анатолій Дем’яненко.

Господарі, як і очікувалося, діяли емоційно і самовіддано, не шкодуючи себе. Але цього для позитивного результату було замало. Кияни протиставили тверезий розрахунок і майстерність. Навіть на полі далеко не ліпшої якості діяли впевнено. Особливо в обороні — чітко і надійно. І не дали настирному суперникові відзначитися бодай раз. У кількох моментах команду виручав юний воротар Рибка. Маючи міцні тили, значно легше контратакувати. В підсумку динамівці скористалися з двох нагод.

Звичайно, «Динамо» після перемоги в гостях має відчутну перевагу. І його вихід до фіналу мало в кого викликає сумнів. Але, знаючи бойовитість футболістів «Карпат», можна передбачити гострий поєдинок і в Києві.

«Металург» (Запоріжжя) — «Іллічівець» (Маріуполь). 2:1. Запоріжжя. Стадіон ЗАТ «ЗАЗ». 5 900 глядачів. Арбітр — Євген Абросімов (Одеса). Голи: Алієв, 62, Любарський, 73 — Конюшенко, 52.

«Металург»: Глущенко, Штанюк, Челядинський, Квирквелія, Нагорняк, Любарський, Алієв, Кутарба, Коритько, Лозинський, Шищенко (Модебадзе, 64). В. о. тренера — В’ячеслав Грозний.

«Іллічівець»: Шуховцев, Бояринцев, Красноперов, Єсін, Платонов, Мальцев, Гай, Левига (Кулаков, 75), Конюшенко, Лащенков, Цихмейструк (Пуканич, 46). Тренер — Іван Балан.

Запоріжцям, котрі за кілька днів до цього провели виснажливий поєдинок чемпіонату проти «Шахтаря», було важко. Адже їм протистояла одна з найсильніших нині команд вищої ліги. До того ж «Металургові» довелося відігруватися. А робити це в середині матчу особливо складно.

Однак господарі знайшли сили сконцентруватися, відігратися і вирвати перемогу. Проте рахунок матчу не дає відчутної переваги жодній з команд. Усе вирішиться в Маріуполі. І прогнозувати остаточний результат цього поєдинку — річ невдячна.

Наостанок — перемога

Юнацька збірна України (U-16) закінчила тренувальний збір в Одесі. Наша команда наостанок знову зіграла з однолітками з Молдови. І цього разу українці святкували перемогу — 3:1 (перший поєдинок — 3:2). М’ячі в переможців забивали: Коркишко, 34, Петров, 58, Печерикін, 69.

Україна виступала в такому складі: Базилевич, Білий, Петров, Максименко, Ісмайлов (Якубовський, 73), Чаус, Мудрак (Шахов, 41), Марусин (Карноза, 41), Онишко (Гудима, 41), Печерикін, Коркишко.

Попереду в команди Юрія Калитвинцева турнір пам’яті Віктора Банникова (за традицією відбудеться наприкінці травня на стадіонах Києва і столичної області) і відбірний турнір до чемпіонату Європи в Білорусі (середина вересня).