Футбол. Товариський матч юнацьких збірних (U-16). Україна—Молдова. 3:2. Одеса. Стадіон «Отрада» СДЮШОР «Чорноморець». У переможців забивали: Шевчук, 42, Петров, 50, Мельник, 54.

Україна: Пацюк, Петров, Білий, Максименко, Коркишко (Мельник, 41), Чаус (Кушніров, 41), Шахов, Карноза, Карабаєв (Гудима, 52), Шевчук (Печерикін, 55), Підвірний (Ісмайлов, 70). Тренер — Юрій Калитвинцев.

Матч проходив на штучному газоні доволі драматично і в гострій боротьбі. Рахунок відкрили гості. Однак українці згодом відповіли трьома влученнями. Молдаванам вдалося лише скоротити рахунок.

Пауерліфтинг. Івано-Франківськ. Абсолютний чемпіон світу Віталій Пономаренко став переможцем чемпіонату України в жимі штанги лежачи. Пономаренко, піднявши 370 кілограмів, установив абсолютний рекорд.

Баскетбол. Чемпіонат країни. Суперліга. Чоловіки. «Будівельник» (Київ) — БК «Київ». 76:103 (17:16, 24:28, 23:32, 12:27). Найрезультативніші: в господарів — Брянцев (23 очки, 6 підбирань, 4 передачі), Балашов (23 + 8 підбирань); у гостей — Грір (21,5,4), Джованонні (21,5,3).

Плавання. Торонто (Канада). Ігри Співдружності. Жіноча збірна Австралії (Софі Едінгтон, Лейзель Джонс, Джессіка Шиппер та Лісбет Лентон) побила світовий рекорд в естафеті 4х400 метрів комплексного плавання — 3.56,30. Попередній рекорд (3.57,32) належить також цій команді (встановлений на Олімпіаді в Афінах торік). До речі, для Лейзель Джонс це вже другий світовий рекорд на цих іграх. Вона встановила найвище світове досягнення на дистанції 200 метрів брасом. А Лісбет Лентон виграла в Торонто п’яте «золото» і сьому медаль.

Харків. Чемпіонат України. Басейн «Акварена». Як повідомив головний тренер збірної країни Іван Сівак, до центру Слобожанщини зібралися всі лідери. І це не дивно, бо на цьому турнірі відбувся відбір до головних стартів сезону. На провідних українських плавців чекає чемпіонат Європи в Будапешті (28 липня—6 серпня), а також юніорські першості — європейські і світові. Найпомітнішими в Харкові були Яна Клочкова, Юлія Підлісна та Ірина Амшенникова, котрі завоювали по чотири золоті медалі кожна.

***

Керівництво НБА вирішило оштрафувати зіркового центрового «Майамі Хіт» Шакіла О’Ніла на п’ять тисяч доларів. Баскетболіста покарано за грубий фол проти форварда «Чикаго» Андреса Ночіоні. Інцидент стався у другій чверті матчу між цими клубами (85:82 на користь «Майамі»).

Варто зазначити, що нинішній сезон, судячи зі статистичних даних, є для О’Ніла найгіршим у його чотирнадцятирічній кар’єрі. В середньому за гру він набирає 26,3 очка і робить 11,6 підбирання. Однак тренерський штаб команди свідомо надає центровому менше ігрового часу, щоб він не травмувався і підійшов до плей-оф в оптимальній формі.

Гандбол. Запоріжжя. Міжнародний турнір «Кубок Вадима Гетьмана». Чоловіки. Переможцем став російський клуб «Чеховские медведи», який виграв усі три матчі. Другим фінішував запорізький ЗТР, на третьому місці — молодіжна збірна України. Нарешті, четверте місце посів білоруський клуб БГК імені Мєшкова.

На Кубок Львова зі швидкісного скелелазіння (болдерінг) зібралися найсильніші майстри в цьому виді спорту з усієї України. У жінок поза конкуренцією були чемпіонка світу одеситка Ольга Шалигіна і харків’янка Олена Остапенко.