Вперше на Полтавщині в обласному краєзнавчому музеї започатковано цікаву акцію — цикл культурно-мистецьких заходів «Моє рідне село». Днями тут відбувся «День Селещини»: це село у Машівському районі саме відзначає 350-річчя від часу заснування.

В одному із залів музею зібралися вчителі та учні Селещинської середньої школи на чолі з директором Надією Чирвою, мешканці села, представники громадськості Машівського району, земляки з Полтави, студенти полтавських вузів. Сільський голова Олександр Кербут розповів про трудові здобутки сільчан, про перспективи соціально-економічного розвитку Селещини — села, яке уособлює не тільки аграрний, а й загальноекономічний потенціал району, адже тут розташована залізнична станція, елеватор, цех одного з нафтовидобувних підприємств.

Присутні переглянули й відеожурнал про історію села, його видатних осіб; матеріали про них зібрані активістами шкільного музею, яким завідує Любов Калантай. Особливу цікавість викликала сторінка «Сімейні династії села», де представники кількох шанованих у селі родин (Щербанів, Малисевичів, Олійників) розповіли про свій внесок у розвиток села, сімейні традиції. Так, у родині Щербанів — три кандидати наук і один професор, гідні похвали й інші — мудрі, працьовиті, люблять людей і рідний край, істинні патріоти землі Полтавської.

Зі словами вітання до гостей звернулася директор Полтавського краєзнавчого музею Катерина Фесик, а народна артистка України співачка Неллі Ножинова подарувала присутнім чудові пісні зі свого репертуару.