Під час робочої поїздки на Херсонщину Голова Верховної Ради Володимир Литвин висловився за схвалення програми розвитку регіону та перегляд держбюджету-2006 з урахуванням потреб аграрних областей.

На зустрічі з представниками місцевого самоврядування та громадськістю Херсона глава парламенту також підтримав думку про потребу формування державного кошторису знизу вверх, а не навпаки та схвалення відповідних змін до Бюджетного кодекса, щоб кошти залишалися в регіоні й на місцях були зацікавлені в поліпшенні показників. «Потрібна підтримка з боку держави і зважена продумана політика, — сказав Володимир Литвин, — лише тоді можна буде повернутися на ті позиції, які Херсонщина мала раніше, і тоді навіть степ перетвориться на квітуче поле».

У Херсоні Голова Верховної Ради відвідав Єкатерининський собор XVІІІ століття, побудований в часи заснування міста. Володимир Литвин також оглянув сільськогосподарську виставку в кіноконцертному залі «Юність».

Глава парламенту виступив по обласному телебаченню та провів прес-конференцію для місцевих журналістів. Детальніше про робочу поїздку глави парламенту читайте в наступному номері «Голосу України».