З великими потугами проходить газифікація наших сіл. Багато років не можемо завершити будівництво газопроводу ОпарипсиПідзамче.

Оскільки самотужки цього селянам не подужати (бо звідки в них нині гроші?), то ось уже вісім років стукаємо в різні урядові установи, щоб підсобили. Щоправда, Кабінет Міністрів справно видає постанови про виділення коштів на завершення газифікації, але насправді їх не виділяє або ж виділяє мізерні суми. Так, постановою Кабміну № 551 від 19.04.2002 р. передбачалось виділити на газифікацію 150 тисяч гривень, але жодної копійки так і не надійшло. Так само не одержали 1,1 мільйона гривень згідно з урядовою постановою № 1826 від 26.11.2003 р. А ось із передбачених постановою Кабміну № 687 від 3.09.2005 р. 700 тисяч гривень надійшло лише 100 тисяч. І тільки постанова уряду № 1118 від 18.07.2003 була виконана — надійшло 40 тисяч гривень.

Якщо підбити «баланс» дії постанов, то із обіцяних 1,99 мільйона гривень до нашого Радивилівського району дісталося лише 140 тисяч. Ось і виходить, що уряди змінювались, постанови писались, а коштів все одно не виділяли. А одними обіцянками і намірами газопровід не прокладеш.

Між іншим, селяни теж вклали чимало власних коштів, щоб прокласти до сіл Немирівської, Башарівської та Підзамчівської сільрад газопровід. За рахунок державних та скооперованих коштів придбано 571 погонний метр труб, проведено три проколи під автомагістралями Київ—Чоп та Радивилів—Броди, під залізницею Здолбунів—Львів, у них вкладено футляри. І на цьому роботи зупинено. Через брак коштів.

Сподіваємося, що урядовці почують наш «SOS!» і спрямують передбачені згаданими постановами кошти. Адже села старіють, багатьом селянам уже несила заготовляти паливо. Вони сподіваються, що хоч на старість матимуть природний газ у домівках. Тож закликаємо урядовців зробити крок назустріч громадам.

За дорученням громад, Анатолій КОЛДУН, Немирівський сільський голова;

Олександр ВОРОНКО, Башарівський сільський голова;

Микола СОБЧУК, Підзамчівський сільський голова;

Микола СИНЮК, Володимир БОРТНИК, Віталій БРАТАЩУК, Микола САВЧУК, депутати Радивилівської районної ради Рівненської області.