Книжка під такою назвою побачила світ у видавництві «Журфонд». На замовлення Державного комітету телебачення і радіомовлення України, за сприяння Національної спілки журналістів та Асоціації працівників ЗМІ вона надрукована за Програмою випуску соціально значущих видань.

Це перша в Україні книжка-дайджест, яка містить деякі суспільно вагомі публікації 2003—2005 років центральних і місцевих періодичних видань країни. Видання розповідає також про розвиток і сучасний стан вітчизняної журналістики, зростання ролі друкованого слова в житті суспільства. Є в ньому й низка публікацій різної тематики з «Голосу України».

Цими днями книжку «В епіцентрі подій — журналіст» презентував у Полтаві голова Держкомтелерадіо України Іван Чиж Її назва значною мірою відображала й саму тему зустрічі голови комітету з місцевими журналістами та редакторами районних газет. Умовно цю зустріч можна назвати так: журналіст — в епіцентрі виборів. Адже розмова точилася навколо ролі ЗМІ у виборчому процесі, законодавчої бази, проблем, з якими вже зіткнулися місцеві журналісти під час висвітлення передвиборної кампанії.

Полтава.