Він не тільки їздить по бездоріжжю, долає снігові замети і болотисту місцевість. Цю бойову машину можна легко модифікувати і для цивільних цілей, що зацікавить тих, у кого є бажання і необхідність їздити на чомусь середньому між автомобілем і танком.

Втілили в життя цю мрію автолюбителів екстравагантної їзди у Харківському конструкторському бюро імені Морозова. У минулому працівники цього бюро створили танк Т-34, а сьогодні — розробляють броньовану спецтехніку, що є на озброєнні багатьох країн світу. Саме ці інженери розробили унікальні для України бронетранспортери, що одержали назву «Дозор» класу А і Б. У такому бронетранспортері може розміститься 11 осіб — 3 чоловіки екіпажу і 8 десантників. Броня захищає від будь-якої стрілецького зброї, а, крім того, на цій машині встановлено спеціальний протимінний захист. Броня на машині двошарова: зверху броньована сталь, усередині — кевларова тканина, з якої виготовляють бронежилети. Озброєння — кулемет (700 пострілів за хвилину), що може вразити будь-яку ціль, у тому числі вертоліт і літак. До того ж кулеметник надійно захищений, чого раніше не було в бронетранспортерах такого класу.

Торік машина пройшла перевірку на заводському полігоні. Випробування показали — машина потребує потужнішого двигуна. У результаті встановили агрегат потужністю 200 кінських сил, що дає змогу стрімко нестися не тільки дорогами, а й по пересіченій місцевості.

За задумом конструкторів, машина класу Б може служити розвідникам і десантникам, а також поліцейським. Для цивільних осіб, яким теж подобається бронетехніка, є розробка класу А, що означає автомобіль. Технічні характеристики ті самі, але схожий він більше на звичайний джип. Після остаточних випробувань, у середині цього року почнеться серійний випуск спецавтомобіля.

Харків.