Зимові параолімпійські ігри. Турин (Італія). В останні дні ігор українці без медалей не залишилися. У підсумку вони «назбирали» 25 нагород! Більше вдалося лише росіянам.

Найприємніше, що закінчили українці виступи на дзвінкій ноті. Золоті медалі здобули: в лижних перегонах на 15 км (спортовці з ураженням опорно-рухового апарату) — Юрій Костюк і 20 км (спортовці з вадами зору) — Олег Мунц. А до цього Олег разом із Володимиром Лук’яненком та Владиславом Морозовим став бронзовим призером у змішаній естафеті. Наша жіноча команда (Людмила Павленко, Олена Юрковська та Юлія Батенкова) домоглася такого самого результату також у змішаній естафеті. Юрковська свою сьому медаль (цього разу срібну) «привезла» на дистанції 10 км. А Батенкова прийшла на фініш третьою у перегонах на 15 км (спортовки з вадами зору).

Напередодні завершальних стартів у гостях в українських параолімпійців побував нападник «Мілана», капітан національної збірної України Андрій Шевченко. Спортовці обмінялися футболками, а ще Шевченко одержав у подарунок справжню параолімпійську медаль. Андрій був розчулений від теплого прийому. «Якби мені довелося добиратися до вас цілу добу, все одно зробив би це з радістю, — сказав він. — Я пишаюся знайомством з такими мужніми людьми, як ви, — спортовцями, котрі приносять славу нашій країні».

Десятка найсильніших у командному заліку:

1. Росія (13 золотих, 13 срібних, 7 бронзових медалей). 2. Німеччина (8, 5, 5). 3. УКРАЇНА (7, 9, 9). 4. Франція (7, 2, 6). 5. США (7, 2, 3). 6. Канада (5, 3, 5). 7. Австрія (3, 4, 7). 8. Японія (2, 5, 2). 9. Італія (2, 2, 4). 10. Польща (2, 0, 0). Усього медалі здобували представники дев’ятнадцяти країн.

Стрибки у воду. Мадрид (Іспанія). Етап Кубка світу. У синхронних стрибках з 10-метрової платформи український дует — Юлія Прокопчук і Катерина Жук — упевнено випередили всіх суперниць, набравши 265,800 бала. Друге місце посіли канадки — 14-річна Дженіфер Абел і старша на рік Керол Уэйр (257,820). Ще одна золота медаль дісталася Прокопчук в індивідуальних стрибках з платформи. Тут українка на 4,5 бала випередила срібну призерку Олімпіади в Сіднеї китаянку Лі На.

Стрільба з лука. Хаен (Іспанія). Чемпіонат Європи у приміщенні. У командних змаганнях наші збірні здобули золоті медалі. Чоловіки у фіналі перемогли збірну Італії 262:261. Юніори також здолали італійців — 260:253.

Жінки стали срібними призерками (лише очком поступилися туркеням — 257:258). Бронзові медалі завоювали наші юніорки. У поєдинку за «бронзу» вони перестріляли італійок — 244:243. В індивідуальних змаганнях наш Маркіян Івашко став срібним призером.

Художня гімнастика. Київ. Міжнародний турнір «Кубок Дерюгіної» та етап Кубка світу. 17—20 березня. Палац спорту. Багатоборство (на «Кубку Дерюгіної») виграла киянка Наталя Годунко (на знімку). Вона показала найкращий результат у трьох видах з чотирьох (булавах, стрічці і скакалці), а у вправах з м’ячем була другою. У підсумку — переможні 67, 575 бала. Друге місце посіла інша українка — Ганна Безсонова, третє — Інна Жукова з Білорусі.

Футбол. Ейндховен (Нідерланди). Жеребкування Кубка УЄФА. 1/4 фіналу (матчі відбудуться 30 березня — 6 квітня). 1. «Севілья» (Іспанія) — «Зеніт» (Росія). 2. «Базель» (Швейцарія) — «Міддлсбро» (Англія). 3. «Рапід» (Румунія) — «Стяуа» (Румунія). 4. «Левський» (Болгарія) — «Шальке-04» (Німеччина). 1/2 фіналу (20—27 квітня). 5. Переможець пари 4 — переможець пари 1; 6. Переможець пари 3 — переможець пари 2. Фінал (10 травня). Переможець пари 6 — переможець пари 5.

Гандбол. Запорізький «Мотор» вийшов до півфіналу розіграшу Кубка ЕГФ. На цьому етапі українки здолали данський «Ікаст». Після перемоги в Данії з рахунком (29:27) «Мотор» удома зіграв унічию (24:24).

Хокей. Київський «Сокіл» вибув з плей-оф відкритого чемпіонату Білорусі вже в першому раунді. Він із «сухим» рахунком — 0:3 — програв серію білоруському клубу «Хімволокно». Спочатку він програв удома — 3:4 і 1:2, а потім поступився і в гостях — 1:2.

Сторінку підготував Віктор БРАНИЦЬКИЙ.