У маленьких селах, де на виборчій дільниці зареєстровані від 100 до 150 виборців, часто неможливо знайти адміністративне приміщення, яке за розміром відповідало б вимогам законодавства. Про головну виборчу проблему повідомив журналістам керівник апарату Чернігівської ОДА Володимир Приходько. А на великих дільницях, на його переконання, треба збільшити кількість кабінок з 5—6 до 10—12, щоб не утворювалися черги. Крім того, багато зауважень і до списків виборців, над якими ще триває робота в усіх районах Чернігівщини.

* * *

На колегії Тернопільської облдержадміністрації підготовка до виборчої кампанії визнана незадовільною. Ще не всі дільничні виборчі комісії укомплектовані. У селі Синькові Заліщицького району, наприклад, усі члени виборчої комісії без будь-яких пояснень написали заяви і відмовилися виконувати свої обов’язки. Не вистачає скриньок, засобів зв’язку, оргтехніки, кабінок, транспорту. Окремі дільниці не опалюються. Друкування протоколів у районах тільки починається.

* * *

Сотні померлих колись волинян виявлено у виборчих списках багатьох міст області. Наприклад на виборчій дільниці №35 Луцька таких значиться 33, на дільницях №8 і №13 Ковеля, відповідно, — 19 і 11. Найдивовижніше, що багато хто з «потенційних виборців» відійшов у вічність іще 35 років тому і в попередніх списках не значився. На одній із дільниць серед виборців є особа, яка вже 15 років проживає за межами України і 10 років є громадянкою США. На іншій принесли виборцям запрошення на трьох сестер і їхніх батьків, які в цьому будинку не проживають з 70-х років минулого століття. Більше того, батько помер ще 1982 року. Є численні факти занесення до списків виборців осіб, які не зареєстровані за вказаною адресою.

* * *

Непростою назвав ситуацію у вугільній галузі лідер Партії регіонів Віктор Янукович. «Гроші не виділяються, зростає заборгованість із заробітної плати, керівників «пресують», — заявив партійний лідер під час перебування в рідному Єнакієвому (Донецька область) Екс-прем’єр-міністр відзначив, що одразу після виборів, 10 квітня, гірники розпочинають акцію протесту у вигляді триденного страйку: «Те, що шахтарі проводять цю акцію після виборів, — було наше прохання. Щоб не вважали, ніби ми політизуємо ситуацію в Україні напередодні виборчої кампанії. А після виборів із музикою ми проведемо цей бездарний уряд».

* * *

На 133-й виборчій дільниці в Одесі зможуть узяти участь у голосуванні особи без визначеного місця проживання. 56 одеських бомжів уже зареєструвалися на виборчій дільниці. Вони мають паспорти, де відсутній штамп про прописку. А до агітматеріалів, що поширюються в Одесі і містять звернення кандидата на посаду міського голови Гурвіца до одеситів, сам Едуард Гурвіц жодного відношення не має. Про це він заявив у листі до одеської міської територіальної виборчої комісії.

За повідомленнями власних кореспондентів і прес-служб політичних партій.